ŽENA ŽIVI SA BUBREGOM STARIM 108 GODINA: Lekari gledaju i ne mogu da poveruju NISU ZNALI DA JE TAKO NEŠTO UOPŠTE MOGUĆE (FOTO)
Foto: Facebook

neverica

ŽENA ŽIVI SA BUBREGOM STARIM 108 GODINA: Lekari gledaju i ne mogu da poveruju NISU ZNALI DA JE TAKO NEŠTO UOPŠTE MOGUĆE (FOTO)

Planeta -

Žena iz Engleske čiji bubreg ima 108 godina slavi zlatnu godišnjicu transplantacije koja joj je spasila život.

Navršilo se 50 godina otkako je Sju Vesthed (75) dobila organ od svoje majke En Metkalf. Sju je obolela kad je imala 12 godina dok je već sa 25 morala na ide na dijalizu.

Transplantacija je izvedena 1973. godine, a En je nažalost preminula 12 godina kasnije nakon saobraćajne nesreće.

Sju je vodila ispunjen život, a njen slučaj je zaprepastio lekare jer se obično procenjuje da donirani organ može da funkcioniše najviše 20 godina.

- Pre transplantaciju sam mislila da ću biti izuzetno srećna ako dobijem pet godina. Dobila sam 50 godina! Znam da bi moja majka bila potpuno zapanjena da mi je njen bubreg dao život tako dugo nakon njene smrti. Hvala ti mama - navodi Sju.

Navodi da je bila toliko bolesna da nije mogla ni da hoda i da joj je koža bila žute boje sa ružičastim sjajem.

- Bubrezi vam više ne koriste kad umrete. Pomislite samo na radost koju biste doneli osobi i njenoj porodici koja vodi jadan život vezan za dijalizu. Bili bi vam zauvek dužni - poručila je Sju svima koji razmišljaju da zaveštaju organe.

(Kurir.rs/Dejli mejl/Preneo Z.Ko)

Bonus video:

08:54

IVANI SU PRESADILI BUBREG I DOBILA JE NOVI ŽIVOT! Posle uspešne transplantacije u Minsku, ovo je rekla za BORIŠU SIMANIĆA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track