"JASNO DA ĆE TRAMP BITI REPUBLIKANSKI KANDIDAT": Bajden pobedio kod demokrata u Nju Hempširu, pa počeo da prodaje MAJICE
Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia, AP Matt Rourke, Printscreen

PREDSEDNIK SAD NIJE BIO NA LISTI, VEĆ SU NJEGOVO IME DOPISIVALI

"JASNO DA ĆE TRAMP BITI REPUBLIKANSKI KANDIDAT": Bajden pobedio kod demokrata u Nju Hempširu, pa počeo da prodaje MAJICE

Planeta -

Američki predsednik Džo Bajden pobedio je na unutarstranačkim izborima Demokratske partije u Nju Hempširu, iako njegovo ime zbog spora vrha stranke sa tom saveznom državom nije bilo na listi kandidata.

On je ostvario trijumf tako što su njegove pristalice dopisivale Bajdenovo ime na glasački listić.

Ubrzo nakon pobede Bajden je, reagujući na ishod unutarstranačkih izbora Republikanske partije u Nju Hempširu poručio da da je "sada jasno" da će Donald Tramp osvojiti republikansku predsedničku nominaciju.

- A moja poruka zemlji je da ulog ne može da bude veći. Naša demokratija. Naše lične slobode - od prava izbora do prava glasa. Naša privreda - koja je zabeležila najsnažniji oporavak na svetu nakon KOVID-19. Sve je to ugroženo - poručio je Bajden u saopštenju.

Džo Bajden
foto: Chris Kleponis / Pool via CNP / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Na sajtu njegove predizborne kampanje odmah je na prodaju ponuđena nova majica sa natpisom ispisanim velikim slovima.

- ZAJEDNO ĆEMO POBEDITI TRAMPA. PONOVO - piše belim slovima na crnoj majici gde su samo reč "PONOVO" i tačka crvene boje.

Džo Bajden
foto: Printscreen

CNN navodi da je ova majica, koja se prodaje po ceni od 32 dolara, prvi Bajdenov predizborni rekvizit u kojem on pominje Trampa.

Na istom sajtu ponuđena su pakovanja od dve nalepbice s istim natpisom po ceni od šest dolara.

(Kurir.rs)

Bonus video:

09:59

NEĆE PRIZNATI PORAZ TOKOM PREDIZBORNE KAMPANJE Lutovac: Da li Bajden pravilno rasuđuje? Pitanje je kada će DIĆI BELU ZASTAVU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track