OGLASILI SE UKRAJINICI POVODOM PADA AVIONA U BELGORODSKOJ OBLASTI: Generalštab izdao saopštenje, a onda je VEST POVUČENA
Foto: Foto. Printscreen Twitter

OGLASILI SE UKRAJINICI POVODOM PADA AVIONA U BELGORODSKOJ OBLASTI: Generalštab izdao saopštenje, a onda je VEST POVUČENA

Planeta -

Ministarstvo odbrane Ukrajine je suštinski odbilo da prizna odgovornost Oružanih snaga Ukrajine za pad aviona II-76 Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije u Belgorodskoj oblasti.

Rusko ministarstvo odbrane izvestilo je da se transportni avion II-76 srušio u Belgorodskoj oblasti tokom obavljanja redovnog leta. Prema ruskom vojnom resoru, pored šest članova posade, na brodu je bilo 65 zarobljenih pripadnika Oružanih snaga Ukrajine i tri osobe u pratnji.

"Ministarstvo odbrane Ukrajine saopštilo je da još ne mogu da potvrde da su avion udarile ukrajinske odbrambene snage, jer još konstatuju informacije", prenosi Javna TV.

Nakon što je rusko Ministarstvo odbrane izvestilo da se u avionu nalaze ukrajinski zarobljenici, "Ukrajinska pravda" uredila je vest na svom sajtu, uklonivši sve reference na odgovornost ukrajinskih oružanih snaga za uništenje aviona.

Šef komiteta Državne dume za odbranu Andrej Kartapolov rekao je da je II-76 oboren sa tri projektila. Prema njegovim rečima, iza tog aviona je leteo još jedan avion sa 80 zarobljenika, koji su uspeli da ga preokrenu.

(Kurir.rs/RIA/Preneo: A.N.)

Bonus video:

00:50

UKRAJINCI IZ NAPADA PRELAZE U ODBRANU! Vojni eksperti: Zahtevaju mobilizaciju ljudi od 17 do 70 godina, pozivaju i DEVOJKE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track