NAJNOVIJI DETALJI NAKON PADA IL-76 Na mestu nesreće pronađena DOKUMENTA ukrajinskih zarobljenika (FOTO)
Foto: Policija Rusije

RAT U UKRAJINI

NAJNOVIJI DETALJI NAKON PADA IL-76 Na mestu nesreće pronađena DOKUMENTA ukrajinskih zarobljenika (FOTO)

Planeta -

Istražitelji su na mestu pada Il-76 pronašli dokumente ukrajinskih ratnih zarobljenika koji su poginuli u padu, javio je Istražni komitet na svom Telegram kanalu.

„Među materijalnim dokazima koji su već pridodati materijalima krivičnog predmeta, nalaze se i dokumenti ukrajinskih vojnika koji su poginuli u katastrofi, koji potvrđuju njihov identitet, kao i prateći dokumenti Federalne kazneno-popravne službe Rusije“, saopšteno je. kaže.

Na mestu nesreće prikupljaju se i sistematizuju fragmenti tela žrtava kako bi se ubuduće sprovodila genetska ispitivanja.

"Na pojedinim delovima tela žrtava postoje karakteristične tetovaže. Slični simboli zabeleženi su i na telima mnogih predstavnika ukrajinskih oružanih snaga, uključujući i puk Azov koji je zabranjen u Ruskoj Federaciji", dodaje se u Ministarstvu.

dokumenti
foto: Policija Rusije

Istragom je pomoću radara utvrđeno da su protivvazdušne rakete koje su pogodile avion ispaljene iz sela Lipci u oblasti Harkov .

(Kurir.rs/ RIA Novosti/ Preneo: T.A.)

Bonus video:

00:50

UKRAJINCI IZ NAPADA PRELAZE U ODBRANU! Vojni eksperti: Zahtevaju mobilizaciju ljudi od 17 do 70 godina, pozivaju i DEVOJKE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track