"SPREMNI SMO ZA MOGUĆI SUKOB SA SAVEZNIM VLASTIMA" Oglasio se guverner Teksasa: "Kada sledeći predsednik POLOŽI ZAKLETVU..."
Foto: Youtube/ WeTubers

"SPREMNI SMO ZA MOGUĆI SUKOB SA SAVEZNIM VLASTIMA" Oglasio se guverner Teksasa: "Kada sledeći predsednik POLOŽI ZAKLETVU..."

Planeta -

Guverner Teksasa Greg Abot rekao je da je spreman za potencijalni sukob sa američkim saveznim vlastima zbog demontaže barijera postavljenih duž granice sa Meksikom.

Barijere su postavljene kako bi se sprečio priliv ilegalnih migranata.

- U malo verovatnom slučaju da se ovaj događaj desi, spremni smo da uradimo ono što smo radili poslednjih mesec dana, a to je izgradnja ovih barijera - rekao je Abot u intervjuu novinaru Takeru Karlsonu na pitanje.

U odgovoru na dodatno pitanje o tome kako guverner Teksasa vidi dalji razvoj događaja, on je potvrdio da država namerava da "nastavi da širi barijere koje se postavljaju".

- Međutim, verujem da će cela ova situacija biti rešena do 20. januara sledeće godine pošto sledeći predsednik Sjedinjenih Država položi zakletvu... i da će obezbediti naše granice - rekao je Abot, nagoveštavajući mogući ponovni uspon Donalda Trampa na vlast.

Petak je krajnji rok za američke vlasti da zatraže od Teksasa da dozvoli federalnim službenicima da uđu u granično područje sa Meksikom kako bi demontirali barijere koje su tamo postavljene.

(Kurir.rs/RIA Novosti/Preneo: Đ. M.)

Bonus video:

01:44

OBE STRANE MISLE DA JE PRIMIRJE GORE, PA SU UŠLI U SUKOB Eksperti analiziraju ko je prekinuo mir: Ovo su RAZLOZI s obe strane

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track