RUMUNIJA SE NE SPREMA ZA RAT: Premijer Čolaku prokomentarisao mogućnost VOJNOG SUKOBA na prostoru Evrope
Foto: Nikolay DOYCHINOV / AFP / Profimedia

direktno

RUMUNIJA SE NE SPREMA ZA RAT: Premijer Čolaku prokomentarisao mogućnost VOJNOG SUKOBA na prostoru Evrope

Planeta -

Rumunski premijer Marsel Čolaku prokomentarisao je mogućnost vojnog sukoba u Evropi rekavši da ne vidi razlog da se priprema za rat.

Politiko je ranije objavio da je načelnik Generalštaba britanskih oružanih snaga Patrik Sanders pozvao Britance da budu spremni da služe vojsku u slučaju sukoba sa Rusijom. Nemački ministar odbrane Boris Pistorijus rekao je da još ne vidi pretnju od ruskog napada na teritoriju NATO, ali da je za pet do osam godina moguć drugačiji scenario.

- Nema potrebe da se spremamo za rat - rekao je premijer Rumunije novinarima upitan da prokomentariše izjave Sandersa i Pistorijusa.

Sergej Nariškin, direktor Ruske spoljne obaveštajne službe, smatra da izjave o navodnim planovima za ruski napad na NATO predstavljaju informacioni rat za opravdanje trenutne hibridne agresije Zapada na Rusiju. Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov navodi da Rusija nema ni želju ni potrebu da nekoga napada.

(Kurir.rs/RIA/Preneo Z.Ko)

Bonus video:

01:21

PREDSTAVNICI IZRAELA I AMERIKE POTVRDILI DA ĆE RAT DUGO TRAJATI Stručnjaci analiziraju: Zbog OVOGA se Izrael oseća zaštićen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja