KENEDI ĆE BITI TRAMPOV POTPREDSEDNIK? Operativci kampanje bivšeg šefa Bele kuće se obratili BOBIJU, donatorima to NIJE IZNENAĐENJE
Foto: EPA/Erik S Lesser, AP/John Locher

SAZNANJA NJUJORK POSTA

KENEDI ĆE BITI TRAMPOV POTPREDSEDNIK? Operativci kampanje bivšeg šefa Bele kuće se obratili BOBIJU, donatorima to NIJE IZNENAĐENJE

Planeta -

Ljudi bliski Donaldu Trampu, bivšem američkom predsedniku, izneli su uvodne predloge Robertu F. Kenediju Mlađem u vezi sa mogućnošću da on bude Trampov kandidat za potpredsednika, saznaje Njujork post.

- Trampovi operativci su odmah na početku izrazili interesovanje za Kenedija, ali je to bilo prerano - kazala je američkom listu osoba upoznata sa temom.

Isti izvor je dodao da je "bilo veliko iznenađenje kada je Bobi objavio" u aprilu 2023. da će se kandidovati za predsednika.

- Sve je moguće. Ja to uopšte ne bih otpisivao kao mogućnost - rekao je taj insajder.

Njujorški dnevnik navodi da Kenedi (70), koji se prvobitno kandidovao za demokratsku predsedničku nominaciju, a sada je nezavisni kandidat, nije bio zainteresovan i nastavio je da negira spekulacije o tome da će ikada prihvatiti funkciju Trampovog potpredsednika.

- Čuo sam za tu ideju. Ona nije iznenađujuća - kazao je za Njujork post Timoti Melon, koji je Kenedijevoj predizbornoj kampanji do sada donirao najmanje pet miliona dolara.

Robert F. Kenedi Mlađi
Robert F. Kenedi Mlađifoto: EPA/Erik S Lesser

Drugi veliki donator kako Trampove, tako i Kenedijeve kampanje, a koji je za razliku od prvog želeo da ostane anoniman, rekao je da su u krugovima bliskim Trampu i dalje živa nastojanja za regrutovanjem sina bivšeg američkog državnog tužioca Roberta F. Kenedija, ubijnog tokom kampanje za predsedničke izbore 1968 u Los Anđelesu.

- To se sve u ovoj fazi u velikoj meri odvija iza kulisa. Kako budemo napredovali možda ćete videti kako to postaje vidljivije. Bobi može da privuče nove ljude na birališta - naveo je taj donator.

Njujorški list podseća da je RFK Mlađi poznat kao antivakser i ocenjuje da bi time čudan partner u kampanji Trampu, koji je finansirao razvoj vakcine protiv koronavirusa tokom pandemije.

Robert F. Kennedy, Robert Kenedi, Robert F. Kenedi
foto: EPA/Erik S Lesser

Ipak, bivši Trampov strateg Stiv Benon, koji je bio deo administracije Bele kuće, a i dalje je blizak nekadašnjem predsedniku SAD, takođe je gurao tu ideju i avgustu prošle godine izjavio da bi dvojac Tramp-Kenedi na biračkom listiću doneo "masovni priliv" glasova.

Navodi se da je Tramp nakon ubedljivih pobeda na republikanskom kokusu u Ajovi i unutarstranačkim izborima u Nju Hempširu praktično već viđen kao osvajač predsedničke nominacije za izbore u novembru.

S druge strane, postoje mnogobrojne spekulacije oko tofga ko bi mogao da bude Trampov potpredsednik.

Donald Tramp
foto: AP/John Locher

Među istaknutim imenima koja se pominju su Eliz Stefanik, kongresmenka iz Njujorka, senator Tim Skot iz Južne Karoline i senator Džej Di Vens iz Ohaja.

Navodi se da predstavnici za medije Trampa i Kenedija nisu odgovorili na zahtev za komentar koji im je uputio Njujork post.

(Kurir.rs/The New York Post/Preveo i priredio: N. V.)

Bonus video:

02:50

SAVETNIK ZA DIPLOMATIJU SAD-a EKSKLUZIVNO ZA KURIR TV UOČI IZBORA: Ako Tramp pobedi, ohrabrivaće Izrael da potpuno ELIMINIŠE HAMAS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja