NASTAVLJENE BORBE U BLIZINI BOLNICA U KAN JUNISU: Lekari u opasnosti, hitno izdali važno upozorenje
Foto: AP/Israel Defense Forces

NASTAVLJENE BORBE U BLIZINI BOLNICA U KAN JUNISU: Lekari u opasnosti, hitno izdali važno upozorenje

Planeta -

Žestoke borbe u blizini bolnica Naser i Al-Amal u Kan Junisu nastavljene su danas sedmi dan zaredom, saopštile su Izraelske odbrambene snage (IDF) i palestinsko Ministarstvo zdravlja.

IDF su ponovo navele da izvode "precizne operacije" protiv Hamasa na jugu grada, dodajući da obaveštajni podaci ukazuju da članovi te palestinske islamističke organizacije deluju u bolnicama i oko njih.

Palestinski Crveni polumesec je saopštio da su bolnice "pod opsadom" tokom cele nedelje posle pojačanja izraelskih vojnih operacija u Kan Junisu, drugom po veličini gradu u Gazi.

U bolnici Al-Amal nema više zaliha kiseonika i lekari ne mogu da operišu pacijente, upozorila je danas ta organizacija.

Ona u saradnji sa Međunarodnim komitetom Crvenog krsta ispituje mogućnost da se osigura bezbedan prolaz kako bi cilindri sa kiseonikom mogli biti isporučeni bolnici.

Izraelska vojska tvrdi da je u vezi sa direktorima bolnica i medicinskim osobljem kako bi omogućila da bolnice ostanu operativne i da im se može prići.

Takođe je rečeno da bolnicama nije naređeno da se evakuišu, ali civili koji to žele mogu da odu kroz određeni koridor, preneo je Si-En-En (CNN).

Izraelska vojska je danas saopštila da su borbe u Kan Junisu "intenzivne", gde su, kako tvrdi,vojnici eliminisali teroriste i locirali velike količne oružja".Napada je bilo i u centralnoj i severnoj Gazi, dodaje se u saopštenju.

(Kurir.rs/Beta/Preneo: A.N.)

Bonus video:

04:45

EGIPATSKI PLAN ZA PREKID VATRE U GAZI JE SAMO PUSTA ŽELJA! Stručnjaci: Izrael se neće zaustaviti DOBIO JE ZELENU KARTU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track