BAJDEN OBEĆAO ODMAZDU: Američki predsednik se hitno oglasio posle KRVAVOG NAPADA na bazu u Jordanu i pogibije vojnika
Foto: AP_Alex_Brandon

žestoka reakcija

BAJDEN OBEĆAO ODMAZDU: Američki predsednik se hitno oglasio posle KRVAVOG NAPADA na bazu u Jordanu i pogibije vojnika

Planeta -

Američki predsednik Džo Bajden okrivio je militante koje podržava Iran za napad na vojnu bazu u Jordanu i obećao da će odgovorni za smrt trojice vojnika odgovarati!

Tri pripadnika američke vojske su poginula dok je najmanje 25 povređeno u napadu dronom tokom noći na malu američku ispostavu u Jordanu. To je prema navodima CNN prvi put da su pripadnici američkih trupa na Bliskom istoku ubijeni od početka rata u Pojasu Gaze.

- Danas je američko srce teško. Sinoć su tri pripadnika američke vojske ubijena, a mnogi su ranjeni tokom napada bespilotne letelice na naše snage stacionirane na severoistoku Jordana u blizini granice sa Sirijom. Dok još prikupljamo činjenice o ovom napadu znamo da su ga izvele radikalne militantne grupe koje podržava Iran koje deluju u Siriji i Iraku - navodi Bajden.

Američki predsednik je obećao da će SAD pozvati sve militante na odgovornost u vreme i na način koji Amerika izabere.

Bajden je trojicu poginulih vojnika nazvao "patriotima" hvaleći njihovu hrabrost i iskazujući svoju tugu. Za napad je rekao da je "odvratan i potpuno nepravedan".

- Zajedno ćemo održati svetu obavezu koju nosimo prema njihovim porodicama. Trudićemo se da budemo dostojni njihove časti i hrabrosti. Nastavićemo njihovu posvećenost borbi protiv terorizma - rekao je predsednik.

(Kurir.rs/CNN/Preneo Z.Ko)

Bonus video:

01:55

UMESTO PREDLOGA ZA MIR, BAJDEN DOVEO DVA RAZARAČA Lalić: Ni EU, ni UN, ni SAD ne shvataju koliko je važno zaustaviti KRVOPROLIĆE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track