ZAHAROVA ŽESTOKO PROZVALA BAJDENA: Ruska potparolka uputila NEOBIČAN ZAHTEV američkom predsedniku: "Sad je vreme"
Foto: Profimedia / Russian Foreign Ministry

oglasila se

ZAHAROVA ŽESTOKO PROZVALA BAJDENA: Ruska potparolka uputila NEOBIČAN ZAHTEV američkom predsedniku: "Sad je vreme"

Planeta -

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova pozvala je američkog predsednika da, u skladu sa američkom tradicijom demokratije, oslobodi Teksas, koji se sve češće protivi vlastima u Vašingtonu.

Sada je pravo vreme da predsednik SAD Džozef Bajden sabere međunarodnu koaliciju i "oslobodi" stanovnike Teksasa u ime demokratije, napisala je na Telegramu portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, komentarišući poslednja dešavanja u ovoj američkoj državi.

"Pravo je vreme da američki predsednik, u skladu sa najboljom tradicijom svog prethodnika Obame, izjavi da Teksas 'mora otići' i okupi međunarodnu koaliciju u cilju oslobođenja njegovih stanovnika u ime demokratije".

Guverner Teksasa Greg Abot rekao je u petak da je spreman za potencijalni sukob sa američkim saveznim vlastima zbog uklanjanja barijera postavljenih duž granice ove države sa Meksikom. Ograda je, inače, podignuta kako bi se sprečio priliv ilegalnih migranata u SAD, kojih poslednjih meseci ima izuzetno mnogo.

Samo u decembru 2023. graničnici su registrovali 371.036 nezakonitih prelazaka granice. Abot je stoga dodao da Teksas namerava da nastavi da podiže i nove barijere.

Komentari su, podsetimo, usledili nakon što je Vrhovni sud SAD podržao zahtev Bajdenove administracije i doneo odluku o uklanjanju bodljikave ograde na granici sa Meksikom.

Vlasti Teksasa su saopštile da je taj čin "invazija" i da ova država planira da preduzme mere kako bi se zaštitila od najezde migranata, podsećaju "RIA Novosti". Teksas će, kako je rečeno, sprovoditi sopstvenu politiku dok se vlasti na federalnom nivou ne izbore sa situacijom na granici.

Mnogi republikanci takođe su optužili Bajdena da ne želi da se bori protiv ilegalne migracije, kao i da se solidarišu sa vlastima Teksasa.

(Kurir.rs/RT Balkan/Preneo: A.N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track