AMBASADA RUSIJE U ITALIJI: Tvrdnje da ćemo napasti NATO su propaganda
Foto: Shutterstock

AMBASADA RUSIJE U ITALIJI: Tvrdnje da ćemo napasti NATO su propaganda

Planeta -

Svrha neistinitih tvrdnji koje plasira Zapad je da se javno mnjenje pripremi za nove korake koji će voditi dodatnoj eskalaciji u Evropi

Teško je ne primetiti šta se u italijanskim medijima piše o Rusiji i njenim navodnim planovima da napadne NATO, poručuje ambasada Rusije u Italiji, komentarišući naslove poput "Putin može napasti Evropu 2024. godine", "Rusija se sprema za nuklearni rat", "Rusija će ući u rat sa Evropom za tri godine" koje objavljuju tamošnji mediji.

Ambasada ističe da je plasiranje ovakvog sadržaja, "bez pozivanja na autoritativne izvore i alternativna gledišta", "namerni i sistematski pokušaj promene svesti, pokušaj manipulacije i kontrole ponašanja" kako bi se postigla željena reakcija.

To je propaganda, i zbog nje će se bilo kakav informacioni povod iz Rusije tumačiti i plasirati kroz prizmu "pripreme Rusije da napadne NATO", podsećaju iz ruskog diplomatskog predstavništva.

"Svrha ovakvog informacionog napada Zapada je potpuno jasna – raspirivanje novog talasa antiruske histerije i priprema, 'podgrevanje' javnog mnjenja za preduzimanje nekih novih koraka ka vojnoj eskalaciji i eskalaciji situacije na evropskom kontinentu".

Najveće NATO vežbe do sada "Nepokolebljiv branilac 2024" već su počele i u njima učestvuje 90.000 vojnika, dodaju iz ambasade i upozoravaju da su one "usmerene protiv Rusije" - "ta činjenica se više ne krije".

"Nije li bolje obratiti pažnju na reči ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova, izrečene 24. januara 2024. na konferenciji za medije nakon sastanka Saveta bezbednosti UN, koji je posavetovao da se počne razmišljati o novom sistemu međunarodne bezbednosti na evropskom kontinentu?", zaključuje ambasada Rusije u Italiji.

Kurir.rs/RT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track