IMA MRTVIH! UKRAJINCI GRANATIRALI PEKARU U LUGANSKU AMERIČKOM RAKETOM: Desetine civila pod ruševinama (VIDEO)
Foto: Printscreen RIA Novosti

IMA MRTVIH! UKRAJINCI GRANATIRALI PEKARU U LUGANSKU AMERIČKOM RAKETOM: Desetine civila pod ruševinama (VIDEO)

Planeta -

Kako je precizirala vojna komanda LNR, dva civila su poginula, a šestoro je prebačeno u bolnicu

Ukrajinske trupe granatirale su pekaru u Lisičansku, sumnja se da je desetine ljudi zarobljeno pod ruševinama, rekao je šef Luganske Narodne Republike Leonid Pasečnik na Telegram kanalu.

Ukrajinske snage su granatirale pekaru u Lisičansku koristeći najverovatnije američke višecevne raketne lansere „himars“, saopštio je predstavnik Istražnnog komiteta Rusije. Kako je rekao, u pitanju je zločin protiv civila.

"Oružane snage Ukrajine granatirale su pekaru u Lisičansku, pod ruševinama su civili. Naši neprijatelji, bez uspeha na frontu, napali su civilno stanovništvo. Znajući da vikendom stanovnici dolaze da kupe svež hleb, otvorili su vatru na zgradu", napisao je Pasečnik.

Kako je u prvim izveštajima precizirala vojna komanda LNR, dva civila su poginula, a šestoro je prebačeno u bolnicu, dok je više desetina njih još uvek zarobljeno pod ruševinama.

Spasilačka operacija u Lisičansku nakon napada VSU se nastavlja, 11 osoba je poginulo, 10 je spaseno i predato lekarima, saopštila je pres-služba MČS Rusije.

Zaposleni u Ministarstvu za vanredne situacije rade na licu mesta , pokušavajući da dođu do nastradalih koristeći specijalnu opremu.

Lisičansk se nalazi pored linije fronta. Ukrajinska vojska je, napuštajući naselje, digla u vazduh i uništila deo administrativnih zgrada. Usled borbi oštećeni su važni infrastrukturni objekti. Ukrajinske oružane snage nastavljaju da garantiraju ovaj grad.

Petoro mrtvih izvučeno je ispod ruševina u Lisičansku nakon granatiranja od strane Oružanih snaga Ukrajine, a šest osoba je spaseno, saopštilo je Ministarstvo za vanredne situacije.

Kurir,rs/RT/RIA Novosti

Bonus video:

15:10

RAT U UKRAJINI I IZRAELU NIJE DALEKO OD NAS! Bogdanović za vraćanje obaveznog vojnog roka: Bilo bi dobro u društvenom smislu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track