U PADU HELIKOPTERA POGINULO MEDICINSKO OSOBLJE, potom USLEDILO NEŠTO NEZAMISLIVO: Istražitelji pronašli OSTATKE jedne životinje
Foto: Foto: Printscreen

U PADU HELIKOPTERA POGINULO MEDICINSKO OSOBLJE, potom USLEDILO NEŠTO NEZAMISLIVO: Istražitelji pronašli OSTATKE jedne životinje

Planeta -

Medicinski helikopter srušio se na pašnjak blizu mesta Hidro, koje se nalazi otprilike 97 kilometara zapadno od Oklahoma Sitija.

Preliminaran izveštaj američkog Nacionalnog odbora za bezbednost saobraćaja o helikopterskoj nesreći u zapadnoj Oklahomi, tokom koje su poginule tri osobe, otkrilo je zanimljiv detalj - ostatke mrtve guske.

Guska je pronađena u delovima sistema kontrole leta medicinskog helikoptera, koji se srušio 20. januara. Uprkos tome što naglašava prisutnost ostatka životinje u avionu, izveštaj ne navodi tačan uzrok nesreće.

Kako upozorava Nacionalni odbor za bezbednost saobraćaja, šta je tačno prouzrokovalo nesreću, moglo bi se saznati tek za dve godine, koliko je potencijalno vreme trajanja istrage. Takođe, u izveštaju piše i da su ostaci još nekoliko gusaka pronađeni među krhotinama koje je ostavila olupina helikoptera.

Pilot, medicinska sestra i bolničar posade Air Evak Lifeteam, koji su poginuli u nesreći, vraćali su se prema gradu Vedrford u Teksasu nakon što su odveli pacijenta u bolnicu u Oklahomi.

(Kurir.rs/Jutarnji/Preneo: A.N.)

Bonus video:

03:05

STRUČNJACI O KONTROLI SAOBRAĆAJA IZ VAZDUHA Helikopter skupa opcija, jedan ne znači mnogo, ali nešto drugo može da reši CRNE TAČKE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track