"OVI NAPADI NEĆE PROĆI NEKAŽNJENO" Huti besni nakon još jednog nemilosrnog napada AMERIKE I VELIKE BRITANIJE
Foto: EPA Us Navymc Michael Singley Hand

atak

"OVI NAPADI NEĆE PROĆI NEKAŽNJENO" Huti besni nakon još jednog nemilosrnog napada AMERIKE I VELIKE BRITANIJE

Planeta -

Američka vojska izvela je sinoć novi napad na Hute u Jemenu, potvrdila je ovo Centralna komanda Sjedinjenih Američkih Država (Centcom), prenosi Bi-Bi-Si.

Centkom je saopštio da su američke snage gađale i pogodile protivbrodske balističke rakete, uključujući četiri protivbrodske rakete koje su „bile spremne da gađaju brodove u Crvenom moru“.

Najnovija akcija dolazi dan nakon zajedničkih američko-britanskih napada na mete Huti. Ovo je reakcija na kontinuirane napade Huta koje podržava Iran na vojne i komercijalne brodove u Crvenom moru.

Hut napadi primorali su velike brodarske kompanije da izbegnu plovidbu tom rutom, što ima uticaj na međunarodnu trgovinu.

Zajednički američko-britanski udari u subotu prethodili su ovom napadu, a Huti su obećali da će odgovoriti na akcije SAD i Velike Britanije.

„Ovi napadi nas neće odvratiti od našeg moralnog, verskog i humanitarnog stava podrške palestinskom narodu u Pojasu Gaze i neće proći nekažnjeno i bez odgovora“, rekao je portparol vojske Huti Jahja Sarea.

Ranije je Bela kuća upozorila da su njeni vazdušni udari na ciljeve u Iraku i Siriji koje podržava Iran samo „početak, a ne kraj“ njenog odgovora Iranu.

(Kurir.rs/ BBC/ Preneo: T.A.)

Bonus video:

02:10

HUTI ZADAJU OZBILJNE UDARCE?! General: Vazdušni napadi Amerike i saveznika ne daju očekivane rezultate, MOGU DA UZVRATE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track