SVETLANA 4 GODINE SPAVALA PORED MUMIFICIRANOG MUŽA: Horor scena, decu lagala sve vreme, hitno smeštena na psihijatriju (VIDEO)
Foto: Youtube/novostisegodnianew, Youtube/valeryniminuschiy

strava i užas

SVETLANA 4 GODINE SPAVALA PORED MUMIFICIRANOG MUŽA: Horor scena, decu lagala sve vreme, hitno smeštena na psihijatriju (VIDEO)

Planeta -

Žena iz jednog ruskog sela spavala je pored mumificiranog tela supruga više od četiri godine.

Bizarna scena otkrivena je u četvrtak kad je inspektor za maloletnike došao da proveri uslove života porodice sa četvoro dece u njihovoj porodičnoj kući u selu Starosiversko u Lenjigradskoj oblasti. Policija je prema navodima lokalnih medija išla od prostorije do prostorije da bi u jednoj sobi zatekla mumiju čoveka na krevetu.

Vlasnica kuće, koju lokalni mediji nazivaju samo Svetlana, rekla je da je preminuli muškarac njen suprug Vladimir i da ga, ispunjavajući njegovu volju, nije sahranila. Takođe je navela da se ne seća tačno kad je umro, ali misli da je to bilo negde krajem 2020. godine. Rekla je i da je navodno spavala u istom krevetu. Vizuelno nisu primećeni tragovi nasilja, a telo trenutno ispituju veštaci sudske medicine.

Svetlana, koja inače ima 50 godina, živela je u kući sa ćerkom od 17 godina, jedanaestogodišnjim blizancima i sinom od osam godina.

Lokalni mediji, međutim, prenose da se bavila okultizmom.

Policija je pronašla u kući mnoge atribute okultizma - tamjan, tarot karte, amajlije sa magičnim simbolima... Na policama i stolu su slike lobanja artiodaktila i portreti Anubisa koji je u staroegipatskoj kulturi smatran pokroviteljem carstva mrtvih i prikazan je sa telom čoveka i glavom psa. Svetlana je imala Anubisa čak i na monitoru kompjutera.

Komšije i lokalni zvaničnici nisu se žalili na porodicu.

Policija je došla u centar pažnje policije krajem 2022. godine kad je od uprave naselja stigla informacija da deca ne idu u školu. Došli su kod majke i izrekli joj kaznu zbog neispunjavanja obaveza roditelja u vaspitanju dece.

Inspektori Odeljenja za maloletnike su 2023. godine proverili porodicu i posetili njihov dom desetak puta nakon čega su deca ponovo upisana u školu. Već 17. januara 2024. godine izvršena je provera dece na mestu školovanja i počelo je da se razmatra pitanje odjave porodice sa mera zbog poboljšanja situacije.

Svetana je jednom prilikom na pitanje gde joj je muž odgovorila da je Vladimir na dugotrajnom lečenju na Tibetu i da im ne pomaže finansijski.

Žena je sada smeštena u psihijatrijsku bolnicu.

Važno je napomenuti da tokom čitavog perioda nije bilo pritužbi na porodicu ni od komšija, ni od nastavnika u školi, ali ni od zvaničnika.

Jedno je nejasno - kako niko nije primetio miris? Čak i telo staro nedelju dana jezivo zaudara. Poznato je da je prirodna mumifikacija moguća ako se telo nalazi u uslovima koji sprečavaju raspadanje odnosno ako postoji suv vazduh ili niska temperatura. Miris bi u suprotnom za nedelju dana trebalo da postane nepodnošljiv.

- Teško je poverovati da je mumificiran dok je ležao u sobi. Moguće je da je telo bilo prethodno bilo uskladišteno u dobro provetrenom prostoru. Sama osoba je bila veoma mršava - primetio je jedan od stručnjaka.

Dece se nalaze u bolnici u Gačini i sa njima rade lekari i psiholozi.

Jedna žena iz Ukrajine, podsetimo, čuvala je mrtvu majku u stanu 30 godina. Telo je bilo obučeno u belu haljinu, a videle su se i zelene čarape i plave cipele.

(Kurir.rs/47news/Preneo Z.Ko)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track