PUTIN OTKRIO KARLSONU ŠOK DETALJE RAZGOVORA SA ZELENSKIM! Pitao sam ga: "Volođa, zašto to radiš?" Neću da kažem šta je odgovorio
Foto: EPA/Gavriil Grigorovsputnikkremlin

neverica

PUTIN OTKRIO KARLSONU ŠOK DETALJE RAZGOVORA SA ZELENSKIM! Pitao sam ga: "Volođa, zašto to radiš?" Neću da kažem šta je odgovorio

Planeta -

Predsednik Rusije Vladimir Putin otkrio je tokom intervjua sa američkim novinarom Takerom Karlsonom detalje jednog razgovora sa ukrajinskim liderom Volodimirom Zelenskim.

Putin je tom prilikom podsetio Zelenskog na zajedničku istoriju borbe dva naroda protiv nacizma između dva naroda i upitao kako mu ta činjenica omogućava da podržava neonaciste u Ukrajini.

- Njegov otac se borio protiv fašista tokom Drugog svetskog rata. Jednom sam razgovarao sa njim o tome. Pitao sam ga: "Volođa, šta radiš? Zašto danas podržavate neonaciste u Ukrajini kad se vaš otac borio protiv fašizma?" - rekao je ruski presednik tokom intervjua u Kremlju.

Putin je odlučio da ne precizira šta mu je Zelenski odgovorio.

Takođe je izrazio uverenje da je Zelenski vođen strahom od ukrajinskih nacista da je podložan uticaju SAD koje navodno koriste svakoga ko se bori protiv Rusije.

- To ga je prema mom uverenju primoralo da odustane od predizbornih obećanja i obmane sopstveni narod koji se nadao prekidu neprijateljstava - rekao je Putin.

Razgovor u Kremlju, podsetimo, trajao je dva sata i 7 minuta. Karlson i Putin, očekivano, najviše su razgovarali o Ukrajini, a dotakli su se i brojnih drugih tema uključujući odnose SAD i Rusije, sabotažu na Severnom toku, uspon Kine, Briks, veštačku inteligenciju...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track