Najnovije vesti

PENZIONER 34 GODINE LAGAO DA JE SLEP DA BI PRIMAO INVALIDNINU: Neviđen šok, policija počela ga da prati, a odao ga NEOPREZAN POTEZ
Foto: Oleg Elkov / Alamy / Alamy / Profimedia

neverica

PENZIONER 34 GODINE LAGAO DA JE SLEP DA BI PRIMAO INVALIDNINU: Neviđen šok, policija počela ga da prati, a odao ga NEOPREZAN POTEZ

Planeta -

Penzioner iz Pijemonta osumnjičen je da se 34 godine pretvarao da je slep i nezakonito dobijao invalidninu!

Muškarac iz okoline Torina, koji ima 84 godine, uhvaćen je u neviđenoj prevari kad je policija otkrila da se sam kreće ulicom bez pomagala za slepe i da čita pogrebne plakate, ali i podiže novac sa bankomata.

Istraga je počela pre nekoliko meseci nakon prijave o lažnoj slepoj osobi.

Policija je počela da ga prati što je na kraju dovelo do toga da ga nedavno prijavi pravosudnim organima zbog krivičnog dela teška prevara protiv države.

Lokalni sud naložio je preventivnu zaplenu 90.000 evra koje je imao na bankovnom računu i stana u Pijemontu. Ako bude proglašen krivim moraće da vrati sav novac koji je primio tokom 34 godine navodnog invaliditeta.

Na sudu su završila i dva lekara koji su 2020. godine konstatovali pogoršanje njegovog stanja u pravcu potpunog slepila. Penzioner je već primao novčanu naknadu jer je bio teško slabovid, a onda je pje četiri godine pregledom utvrđeno da je potpuno slep.

Isti grad u Torinu bio je poprište sličnog incidenta koji se dogodio pre nekoliko godina kad je drugi penzioner, koji je izgledao potpuno slep, išao sam u prodavnicu i radio u povrtnjaku gde je čak vozio i mali kombi. Policija ga je takođe pratila i otkrila da zastaje da čita pogrebne plakate na ulici.

(Kurir.rs/Fanpage/Preneo Z.Ko/Foto:Ilustracija)

Bonus video:

00:12

Lažni invalid u Beogradu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja