NEREDI U NJU DELHIJU Farmeri se sukobili sa policijom, pokušavali da razbiju barikade a onda su im sasuli SUZAVAC IZ DRONA (VIDEO)
Foto: AP Rajesh Sachar

PROTEST

NEREDI U NJU DELHIJU Farmeri se sukobili sa policijom, pokušavali da razbiju barikade a onda su im sasuli SUZAVAC IZ DRONA (VIDEO)

Planeta -

Indijska policija je danas upotrebila suzavac i privela neke farmere koji su se sukobili sa njima i pokušali da razbiju barikade koje su im blokirale put do Nju Delhija gde su krenuli kako bi zahtevali zagarantovane cene useva.

Policija je bacila suzavac na poljoprivrednike koji protestuju iz drona na jednoj od graničnih tačaka u severnoj državi Harijana koja vodi ka Nju Delhiju, gde se desetine hiljada farmera kreću na traktorima i kamionima.

Policija je zapečatila više ulaznih tačaka u prestonicu barijerama od ogromnih metalnih kontejnera, bodljikave žice, šiljaka i cementnih blokova.

Indija, Nju Delhi, farmeri, protest
foto: AP Rajesh Sachar

Vlada je zabranila velika okupljanja u glavnom gradu i suspendovala internet usluge u nekim okruzima susedne države Harijana kako bi sprečila komunikaciju među demonstrantima.

Prvi sukobi su krenuli još pre dve godine, nakon što je premijer Narendra Modi povukao kontroverzne zakone o poljoprivredi koji su pokrenuli ranije proteste, u kojima je desetine hiljada farmera kampovalo izvan glavnog grada tokom oštre zime i razornog porasta COVID-19.

(Kurir.rs/ APNews.com/ Preneo: T.A.)

Bonus video:

01:50

NEVIĐEN PROTEST POLJOPRIVREDNIKA U NEMAČKOJ! Šokantna izjava predsednika IFO instituta: Oni su veoma uticajna i jaka grupa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track