MUŠKARAC UDARAO GLAVOM DEVOJKE O KADU DO BESVESTI, A ONDA GA PRIVELI: Na suđenju je imao BIZARNU molbu koja je šokirala sudije
Foto: Shutterstock

HAOS

MUŠKARAC UDARAO GLAVOM DEVOJKE O KADU DO BESVESTI, A ONDA GA PRIVELI: Na suđenju je imao BIZARNU molbu koja je šokirala sudije

Planeta -

Nasilnik koji je svoju devojku udario glavom o kadu molio je sudiju da ga ne zatvori kako bi mogao da 'pazi na svoje zamorce'.

Tristijan Hogben osuđen je za žestoki napad svoje devojke koji je uključivao i stavljanje ruku na njen vrat kako bi je zaustavio da govori i da višestruko udaranje o pod.

Ali tokom saslušanja o izricanju presude na sudu u Kenterberiju, njegov advokat je objasnio da serijski prestupnik sada očajnički želi da bude pušten iz zatvora kako bi se brinuo o svojoj 'farmi' zamoraca.

Kako prenosi DailyMail, Fil Rouli, branilac, rekao je da je posao uzgoja krznenih stvorenja bio u "započetom" stanju kada je Hogben uhapšen zbog napada prošle godine i zadržan u pritvoru.

Prijatelj se od tada brinuo o životinjama, ali gospodin Rouli je rekao da je njegov klijent "veoma fokusiran" na to da im se što pre vrati.

Međutim, sudija je zaključio da Hogben ne može biti pošteđen zatvora.

Sud je čuo da je bio u vezi sa ženom oko pet godina i živeo zajedno u Kenterberiju devet meseci kada je došlo do nasilja.

Svedočenje drugarice

Drugarica od njegove devojke, Kerolajn Najt rekla je da je nakon svađe između njih 7. avgusta napustila njihov stan oko 18 časova i uputila se kući prijatelja.

Hogben se pojavio 'pijan, ali smiren', ali se ubrzo naljutio i počeo da viče, rekla je na sudu.

„Stavio je ruke na njen vrat da bi je sprečio da priča, više puta joj je razbio glavu o pod i, kada je bio u kupatilu, udario je glavom o kadu“, dodala je gospođica Najt.

Sud je saslušao iako nije bilo medicinskih dokaza, fotografije su pokazale "gadnu modricu" na žrtvinoj glavi i ogrebotine na vratu.

Hogben, ranije iz Old Park Avenue u Kenterberiju, dao je intervju bez komentara, ali se kasnije izjasnio krivim za napad nanošenjem stvarnih telesnih povreda.

On se takođe suočio sa optužbom za namerno davljenje, ali tužilaštvo nije ponudilo nikakve dokaze i snimljena je zvanična osuđujuća presuda.

Rouli je rekao sudu da je Hogben „razmišljao o svom ponašanju“ i da sada „želi da bude na slobodi“ što je pre moguće kako bi obnovio svoj život i odgajao svoje glodare.

Molba

„Pre nego što je odveden u pritvor, gospodin Hogben je imao početni posao u uzgoju zamoraca putem farme zamoraca“, objasnio je advokat.

„Postoji posao koji treba nastaviti i životinje o kojima treba brinuti, i on je veoma fokusiran na to da se vrati tom poduhvatu kada bude oslobođen – da vodi farmu zamoraca i zarađuje za život za sebe i svog prijatelja.“

Ali zapisničarka Vivijan Volters rekla je da je jedina odgovarajuća kazna momentalni pritvor.

Zatvarajući Hogbena u zatvor na ukupno 20 meseci, ona mu je rekla: 'Ovo je bio napad koji je izvršen u domaćem kontekstu, a vi ste bili u alkoholu kada je počinjen.'

Sudija je dodao da su njegove prethodne osude i loše poštovanje sudskih naloga takođe ozbiljne otežavajuće faktore.

(Kurir.rs/ DailyMail/ Preneo: T.A.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track