ŠOKANTNE TVRDNJE: Saopštenje o smrti Navaljnog objavljeno samo dva minuta pošto je umro?!
Foto: EPA/BABUSHKINSKY DISTRICT COURT PRES

ŠOKANTNE TVRDNJE: Saopštenje o smrti Navaljnog objavljeno samo dva minuta pošto je umro?!

Planeta -

Saopštenje o smrti ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog (47) objavljeno je samo dva minuta posle njegovog zvaničnog vremena smrti, tvrdi se.

Žestoki kritičar ruskog lidera Vladimira Putina preminuo je nakon što je izašao u šetnju u najbrutalnijem zatvoru u Rusiji - bivšem sovjetskom gulagu severno od granice Arktika.

Ruski telegram kanal VČК-Ogpu tvrdi da saopštenje u kojem se objavljuje smrt Navaljnog izašlo u medijima dva minuta nakon zvaničnog vremena njegove smrti.

Skrinšot saopštenja objavljenog na mreži X, ranije poznatoj kao Tviter, beleži vremensku oznaku od 14:19 po lokalnom vremenu, a vlasti su rekle da je vreme smrti zabeleženo dva minuta ranije.

Putinov glavni kritičar, koji je navodno bio stavljen u samicu u zatvoru, izgubio je svest posle šetnje unutar zatvora.

Nekoliko minuta kasnije potvrđeno je da je osuđenik mrtav, navedeno je u saopštenju zatvora.

Upitan o smrti Navaljnog, Putinov portparol Dmitrij Peskov je rekao: "Кoliko znamo, u skladu sa svim postojećim pravilima, FSIN (zatvorska služba) sprovodi sve provere i utvrđuje okolnosti. Za to nisu potrebna nikakva naređenja, jer postoje određena pravila za ove prilike".

Upitan da li je tačno da je Navaljni umro usled krvnog ugruška, on je rekao: "Ne znam, ne znam….Lekari to treba da utvrde."

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja