LEKARI BRZO REAGOVALI: Reanimacija Navaljnog trajala više od 30 minuta
Foto: AP/Alexander Zemlianichenko

LEKARI BRZO REAGOVALI: Reanimacija Navaljnog trajala više od 30 minuta

Planeta -

Ekipa Hitne pomoći pokušavala je da reanimira Alekseja Navaljnog više od pola sata, saopštila je gradska bolnica Labitnang.

- Lekari koji su stigli na lice mesta nastavili su sa merama reanimacije koje su lekari kolonije već obezbedili. I sprovodili su ih više od pola sata. Međutim, pacijent je preminuo - rekao je sagovornik agencije RIA Novosti.

Ekipa Hitne pomoći stigla je do kolonije za manje od sedam minuta, a lekari za dva minuta.

Ekipa hitne pomoći iz filijale Gradske bolnice Labitnang otišla je kod Navaljnog iz sela Harp, saopštila je pres služba te zdravstvene ustanove, precizirajući da je put od bolnice do kolonije manji od kilometra.

U maju 2022. godine, Moskovski gradski sud potvrdio je odluku okružnog suda, a u junu Navaljni je prebačen iz IK-2 u kaznenu koloniju maksimalne bezbednosti broj 6 - obe se nalaze u Vladimirskoj oblasti.

U avgustu je Moskovski gradski sud proglasio Navaljnog krivim u drugom slučaju, za stvaranje ekstremističke organizacije, i osudio ga na ukupno 19 godina u koloniji specijalnog režima.

Aleksej Navaljni
foto: east2west news / WillWest News / Profimedia

Nakon toga, Navaljni je prebačen na izdržavanje kazne u Jamalu - u popravnu koloniju broj 3 "Polarni vuk".

Navaljni je preminuo danas u popravnoj koloniji broj 3 u Jamalo-Neneckom autonomnom okrugu, saopštio je regionalni odeljenje Federalne kazneno-popravne službe.

Kako je saopštilo odeljenje, Navaljni se jutros osećao loše nakon šetnje, skoro odmah izgubivši svest, a na lice mesta su odmah stigli medicinski radnici iz ustanove, pozvana je ekipa Hitne pomoći i sprovedene su sve neophodne mere reanimacije, koje nisu dale rezultate.

Uzroci smrti se utvrđuju, a u koloniju će biti poslata komisija iz centralne kancelarije Federalne kazneno-popravne službe Rusije, navodi ruska agencija.

Navaljnom je u februaru 2021. uslovna kazna u slučaju pronevere sredstava Iv Rošea zamenjena zatvorskom kaznom zbog kršenja režima uslovne kazne.

U martu naredne godine, Lefortovski sud u Moskvi osudio ga je na devet godina zatvora maksimalnog obezbeđenja zbog prevare i nepoštovanja suda (vređanje sudije koji mu je sudio za klevetu veterana).

Kurir.rs/RIA Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track