NESTALO TELO ALEKSEJA NAVALJNOG? Majka i advokat preminulog opozicionara naišli na ZATVORENA VRATA mrtvačnice! ŠOK ZA ŠOKOM (FOTO)
Foto: AP Pavel Golovkin

drama

NESTALO TELO ALEKSEJA NAVALJNOG? Majka i advokat preminulog opozicionara naišli na ZATVORENA VRATA mrtvačnice! ŠOK ZA ŠOKOM (FOTO)

Planeta -

Kira Jarmiš, portparol ruskog opozicionara, navodi da se telo Alekseja Navaljnog ne nalazi u lokalnoj mrtvačnici.

Jarmiš je na Tviteru napisala da su majka i advokat Alekseja Navaljnog stigli u Salehard, grad koji je najbliži zatvorskoj koloniji gde je Navaljni služio svoju kaznu, međutim, bila je zatvorena.

- Kolonija ih je uverila da funkcioniše i da je telo Navaljnog tamo. Advokat je pozvao telefonski broj koji je bio na vratima. Rečeno mu je da je to danas sedmi poziv. Aleksejevo telo nije u mrtvačnici - napisala je Jarmiš.

Saradnici Alekseja Navaljnog, podsetimo, potvrdili su u subotu da je ruski opozicionar preminuo u zatvorskoj koloniji na severu Rusije. Jarmiš je navela da je informacija Federalne kazneno-popravne službe za Jamalo-Nenecki autonomni okrug o smrti Navaljnog tačna.

- Aleksej Navaljni je ubijen. Njegova smrt dogodila se 16. februara u 14.17 sati po lokalnom vremenu. Tako piše u zvaničnom obaveštenju upućenom Aleksejevoj majci - napisala je Jarmiš na svom profilu na društvenoj mreži X.

Jarmiš je dodala da tim preminulog opozicionara zahteva da se njegovo telo odmah preda porodici.

Julija Navaljnaja, udovica preminulog opozicionara, rekla je u petak da odbija da veruju medijskim izveštajima o smrti svog supruga u koloniji dok ne dobije zvanična dokumenta.

Aleksej Navaljni, podsetimo, preminuo je u koloniji 16. februara.

Federalna kazneno-popravna služba za Jamalo-Nenecki autonomni okrug saopštila je da se posle šetnje osećao loše i da je skoro odmah izgubio svest i da mere reanimacije nisu dale pozitivne rezultate.

Porodica i saradnici Navaljnog su primetili da se nekoliko dana pre njegove smrti osećao dobro.

- Ne želim da čujem saučešće. Videli smo sina u koloniji 12. februara i bili smo na sastanku. Bio je zdrav i veseo - napisala je njegova majka Ljudmila Navaljnaja.

Advokat Leonid Solovjov navodi da se sastao u sredu sa Navaljnim i da je tada sve bilo u redu.

Navaljni je uoči smrti, 15. februara, putem video veze učestvovao na sastanku Vladimirskog oblasnog suda. Napomenuli su da se osećao dobro i da nije izražavao nikakve pritužbe odnosno da je aktivno govorio i iznosio argumente u odbranu svog stava.

Bonus video:

00:31

OGLASIO SE ZVANIČNIK KREMLJA! Peskov: Nemamo informaciju od čega je umro Navaljni

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track