POGLEDAJTE KAKO RUSI PODIŽU ZASTAVU U AVDIJIVKI: "Neprijateljski neosvojivi bastion je pao"! (VIDEO)
Foto: Printscreen Twitter

POGLEDAJTE KAKO RUSI PODIŽU ZASTAVU U AVDIJIVKI: "Neprijateljski neosvojivi bastion je pao"! (VIDEO)

Planeta -

Ukrajinska vojni Telegram kanal DipStejt navodi da ruske snage kontrolišu skoro celu Avdijivku!

DipStejt je objavio ažuriranu mapu Avdijivke na osnovu koje se može zaključiti da ruske snage već kontrolišu skoro ceo grad sem nekoliko višespratnica u okrugu Himki, na zapadu, i većeg dela koksare na severu grada.

Na pojedinim kanalima, međutim, pojavili su se u međuvremenu snimci na kojima se vidi kako ruske snage podižu zastavu u Himkiju i na koksari.

- Neprijateljski neosvojivi bastion je pao! Naši borci istakli su rusku zastavu na koksaru Avdejevski! 114. brigada 1. armijskog korpusa istakla je rusku zastavu u severoistočnom delu koksare čime je okončana bitka za "neosvojivu tvrđavu" neprijatelja - navodi ruski vojni kanal Operacija Z.

Trenutno, prema navodima ukrajinskog portala "Strana", nije jasno samo kuda sada odlaze Oružane snage Ukrajine koje su dobile naređenje da napuste grad.

"Strana" navodi da je jedna mogućnost da formiraju liniju odbrane od koksare koja se nalazi na severu grada do sela Lastočkino.

Međutim, navodi se još da je ta hipotetička linija već ugrožena na bokovima pošto su ruske trupe napredovale severno i južno na tom pravcu. Moguće je da se pozicije povlačenja pomere i dalje na zapad, ali do sada sa ukrajinske strane nisu dobijene nikakve informacije.

Oružane snage Ukrajine, podsetimo, dobile su naređenje da se povuku iz Avdijivke koja se nalazila u okruženju ruskih snaga.

Kurir.rs/DipStejt

Bonus video:

05:28

AVDEJEVKA VAŽNIJI CILJ ZA RUSE OD MARIJUPOLJA I BAHMUTA! Šešelj tvrdi: To je najsnažnije utvrđenje ukrajinske vojske

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track