NOVI UŽAS NA FRONTU: Jeziv snimak, vojnici bacili oružje i hteli da se predaju, ali protivnik upada u rov i NEMA MILOSTI (VIDEO)
Foto: Printscreen

ratni zločin

NOVI UŽAS NA FRONTU: Jeziv snimak, vojnici bacili oružje i hteli da se predaju, ali protivnik upada u rov i NEMA MILOSTI (VIDEO)

Planeta -

Ukrajina tvrdi da su ruske snage streljale dva ukrajinska ratna zarobljenika na prvoj liniji fronta!

Komanda ukrajinske kopnene vojske objavila je u nedelju na svom kanalu na Telegramu snimak izviđačkog drona na kome se navodno vidi kako jedan pripadnik ruskih snaga puca u rovu u dvojicu ukrajinskih vojnika koji su se prethodno predali.

- Rusi su jutros u zoni odgovornosti OSV Hortika još jednom pokazali svoj odnos prema međunarodnom humanitarnom pravu streljanjem dva ukrajinska ratna zarobljenika - navodi se u objavi.

Operativna grupa ukrajinske vojske Hortika raspoređena je inače na potezu od Bahmuta do Кupjanska. Iz pres službe OSV Hortika za ukrajinski portal Suspilne navode da je navodni ratni zločin zabeležen u zoni dejstva 10. brigade severoistočno od Veselog.

Кancelarija generalnog tužioca Ukrajine i SBU, podsetimo, vode istragu o streljanju zarobljenih ukrajinskih padobranaca kod Zaporožja. Telegram kanali objavili su snimak na kome su trojica padobranaca naterana na kolena i upucana sa udaljenosti od nekoliko metara.

(Kurir.rs/Strana/Preneo Z.Ko)

Bonus video:

01:17

RUSI NAPRAVLI AVIO-RAKETU SA OGROMNOM RAZORNOM MOĆI! Pukovnik: Namenjena betonskim ukopima Ukrajinaca koje su odali zarobljenici

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track