NAVALJNI PRE SMRTI TREBALO DA BUDE RAZMENJEN? Šokantna informacija iz Nemačke: Putin tražio ČUVENOG AGENTA u zamenu za političara
Foto: AP Pavel Golovkin

bild saznaje

NAVALJNI PRE SMRTI TREBALO DA BUDE RAZMENJEN? Šokantna informacija iz Nemačke: Putin tražio ČUVENOG AGENTA u zamenu za političara

Planeta -

Moskva je prema navodima nemačkog Bilda pregovarala sa Vašingtonom i Berlinom o razmeni Alekseja Navaljnog!

Nemački tabloid saznaje da je ruski predsednik Vladimir Putin u zamenu za opozicionara želeo da dobije obaveštajca Vadima Кrasikova koji se nalazi u nemačkom zatvoru zbog likvidacije nekadašnjeg čečenskog ratnog komandanta Zelimhana Hangošvilija u Berlinu.

- Aleksej Navaljni je trebalo da bude oslobođen - navodi kolumnista nemačkog tabloida Filip Pjatov.

Bild je ranije preneo da bi nedavno hapšenje nemačkog državljanina (38) na aerodromu Pulkovo u Sankt Peterburgu takođe moglo biti povezano sa namerom ruskih vlasti da dođu do Кrasikova. Policija je u februaru pronašla šest gumenih medveda sa kanabisom pronađeno kod stanovnika Hamburga koji je doleteo u Sankt Peterburg da poseti svoju devojku.

Nemcu sada preti kazna do sedam godina zatvora.

Putin je ranije, podsetimo, nagovestio mogućnost razmene novinara Volstrit džurnala Evana Gerškoviča za Krasikova u intervjuu Takeru Кarlsonu. Nije direktno imenovao Krasikova, međutim, opis odgovara.

Aleksej Navaljni, podsetimo, preminuo je u zatvorskoj koloniji 16. februara.

Odeljenje Federalne kazneno-popravne službe Rusije u Jamalo-Nenečkom autonomnom okrugu saopštilo je da se opozicionaru slošilo posle šetnje i da je brzo izgubio svest. Mere reanimacije navodno nisu dale pozitivne rezultate i lekari hitne pomoći su konstatovali smrt.

Uzrok smrti Navaljnog nije zvanično objavljen.

Advokatu i majci Navaljnog navodno je rečeno u zatvoru da je uzrok sindrom iznenadne smrti.

Telo političara nalazi u mrtvačnici okružne kliničke bolnice Salehard. Obdukcija još nije urađena dok izvor Novaje Gazete navodi da su na telu primetne modrice. Lokalnim patolozima je zabranjeno da vrše obdukcije i čeka se dolazak stručnjaka iz prestonice.

(Kurir.rs/Moscow Times/Preneo Z.Ko)

Bonus video:

09:45

KO JE BIO ALEKSEJ NAVALJNI? Opozicionar preživeo pokušaj ubistva NERVNIM OTROVOM i postao TRN U OKU ruskog lidera Vladimira Putina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track