VLADIMIR PUTIN IZDAO VAŽNO SAOPŠTENJE VOJNICIMA: "Zahvaljujući vama, dostigli smo..."
Foto: EPA Gavriil Grigorov

Planeta -

Ruska vojska je uspela da postigne prekretnicu u najtežim sektorima fronta, što je učinjeno, između ostalog, zahvaljujući herojstvu boraca Vazdušno-kosmičkih snaga (VKS) Ruske Federacije, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

"Zahvaljujući njihovim herojskim akcijama i besprekornoj pripremi, bilo je moguće postići prekretnicu na najtežim sektorima fronta", rekao je šef države na ceremoniji uručenja državnih priznanja vojnim jedinicama Vazdušno-kosmičkih snaga.

Predsednik Rusije uručio je državne nagrade vojnim jedinicama Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije.

Podsetimo, Rusija je uvek kategorički bila protiv raspoređivanja nuklearnog oružja u kosmosu i sada je protiv toga, taj stav je jasan i transparentan, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku sa ministrom odbrane Sergejem Šojguom.

"Ovo pitanje se odnosi na buku koja se u poslednje vreme diže na Zapadu, uključujući u Sjedinjenim Državama povodom raspoređivanja nuklearnog oružja u kosmosu. Naš stav je jasan i transparentan: uvek smo se kategorički protivili i sada smo protiv raposređivanja nuklearnog oružja u kosmosu“, istakao je Putin.

Prema njegovim rečima, Rusija u kosmosu čini samo ono što rade Sjedinjene Američke Države i oni to znaju.

Ruski lider je pozvao na poštovanje sporazuma koji postoje u toj sferi i predložio da se višestruko intenzivira zajednički rad.

(Kurir.rs/TASS/Preneo: A.N.)

Bonus video:

01:30

PUTIN JE POVEZAO LJUDSKU ISTORIJU, ZATO POZIVA SRBE Analiza intervjua za zapadne medije: Ovo je rekao za oslonjanje Srbije