JEZIVA ISPOVEST ŽENE KOJU JE PREGAZILO KRDO KRAVA: "Imala sam otiske kopita na grudima, mislila sam da ĆU UMRETI"
Foto: Profimedia

JEZIVA ISPOVEST ŽENE KOJU JE PREGAZILO KRDO KRAVA: "Imala sam otiske kopita na grudima, mislila sam da ĆU UMRETI"

Planeta -

Jednu ženu u Engleskoj je pregazilo krdo krava i tom prilikom su joj naneli povrede koje su joj promenile život.

Džejnik Tvet ostala je sa sedam slomljenih rebara i razornim unutrašnjim povredama nakon što su je krave pregazile tokom šetnje selom.

Ova 57-godišnjakinja je šetala sa prijateljem Dejvidom Hudom i labradorom, guskom, i koristila je javnu pešačku stazu kako bi presekla polje puno krava i teladi.

Prestravljena Džejnik, koja je trebalo da se podvrgne lečenju raka i kojoj je tada stavljena kesa za kolostomu, oborena je na zemlju i zgažena dok je pokušavala da pobegne.

Pomogao joj je prijatelj, ali užasnuti par je tada bio primoran da se popne na drvo kako bi pobegao nakon što ih je okružilo 15 životinja. Tvetova je avionom prebačena u bolnicu sa slomljenih sedam rebara, tragovima kopita na grudima i nogama, slomljenim palcem i unutrašnjim povredama koje su promenile život i koje su zahtevale hitnu operaciju nakon strašnog incidenta 25. jula 2021.

Ona je potom završila na sudu zbog napada, a tu je iznela svoje muke. "Imala sam otiske kopita, modrice, posekotine i ogrebotine po celom telu. Bila sam ubeđena da se nikada neću probuditi ako zaspim. Još uvek sam anksiozna kada šetam po selu i uvek sam na oprezu zbog prisustva stoke."

Goveda mogu težiti više od jedne tone, a tokom poslednjih nekoliko godina nekoliko ljudi je umrlo u Severnom Jorkširu zbog opasnih susreta sa kravama.

krave, 0295128682
foto: Profimedia

Ona je potom otkrila još detalja.

"Ležala sam tamo, a moj partner se vratio i pomogao mi. Pomogao mi je da odem do obližnjeg drveta jer su krave blokirale izlaz, a ja sam stavila glavu među kolena jer sam se osećala kao da ću se onesvestiti."

Njene povrede su odložile lečenje od raka.

Istraga koju je sprovela Izvršna služba za zdravlje i bezbednost (HSE) otkrila je da se stoka držala na polju sa javnim pravom prolaza i da su preduzete nedovoljne mere da se građani zaštite od goveda i teladi.

(Kurir.rs/Daily mail/Preneo: A.N.)

Bonus video:

00:55

Tri krave bezbrižno šetaju i pasu travu na Kraljevom trgu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track