ALIGATORA IZ ZOO VRTA ODVELI NA PREGLED I ŠOKIRALI SE KADA SU VIDELI ŠTA IMA U STOMAKU Hitno smo ga operisali, ljudi, ne radite to
Foto: Printscreen/YouTube

ALIGATORA IZ ZOO VRTA ODVELI NA PREGLED I ŠOKIRALI SE KADA SU VIDELI ŠTA IMA U STOMAKU Hitno smo ga operisali, ljudi, ne radite to

Planeta -

Odakle ljudima ideja da bi kovanice trebalo da bacaju u stanište aligatora u ZOO vrtu, a i otkud njemu ideja da je to jestivo, ne zna se. Ali jedan je nesrećni aligator, koji živi u američkom zoološkom vrtu, morao je na operaciju nakon što su mu veterinari otkrili 70 kovanica u želucu. Reč je o 36 godina starom aligatoru koji je poseban po tome što ima prozirnu kožu i plave oči i čije je ime Tibodauks.

Iz uprave ZOO vrta Henru Durli objavili su kako su posetioci u vremenu između čišćenja staništa očigledno bacali novčiće u ograđeni prostor, a veliki aligator ih je pojeo. Zbog toga su ih sad zamolili da to više ne rade.

Svih deset aligatora uečstvovalo je u rutinskom veterinarskom pregledu koji je uključivao vađenje krvi, radiografiju... Kad su otkrili novčiće, veterinari su bili šokirani. Aligator je odmah poslat na operaciju i metal mu je izvađen iz želudca i to na svu sreću dovoljno rano, tako da nije izazvao probleme s njegovim zdravljem.

aligator
foto: Printscreen/YouTube

- Anesteziran je i intubiran.. Plastična cev je postavljena kako bi zaštitila njegova usta i kako bismo kroz nju mogli provući alate korištene za pristup novčićima, poput kamere koja nam je pomogla u pronalaženju ovih predmeta - rekla je u izjavi veterinarka saradnica Kristina Plug, koja je vodila zahvat, piše BBC.

Pojasnila je kako mnogi ne shvataju da kovanice mogu naštetiti životinjama. Nisu opasne samo zato što su metalne, nego i zato što mogu sadržati određene opasne kemikalije.

Zoološki vrt je naveo da je rendgensko snimanje potvrdilo da su predmeti uspešno uklonjeni, dodajući da se aligator dobro oporavio od zahvata.

Kurir.rs/BBC/Jutarnji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track