"TAJ LUDI K*ČKIN SIN PUTIN": Bajden tvrdi da ipak postoji nešto što je veća PRETNJA PO ČOVEČANSTVO od predsednika Rusije
Foto: Shutterstock, EPA Dmitry Astakhov Sputnik Krem, AP Evan Vucci

TEŠKA UVREDA NA DONATORSKOG SKUPU ŠEFA BELE KUĆE

"TAJ LUDI K*ČKIN SIN PUTIN": Bajden tvrdi da ipak postoji nešto što je veća PRETNJA PO ČOVEČANSTVO od predsednika Rusije

Planeta -

Američki predsednik Džo Bajden nazvao je ruskog predsednika Vladimira Putina "ludim ku*kinim sinom" tokom sinoćnjeg donatorskog skupa u San Francisku.

Rojters prenosi da je Bajden upozorio da uvek postoji pretnja od nuklearnog sukoba, ali da klima i dalje ostaje egzistencijalna pretnja po čovečanstvo.

- Ovo je poslednja egzistencijalna pretnja. U pitanju je klima. Mi imamo tog ludog ku*kinog sina kao što je taj tip Putin i uvek moramo da brinemo da postoji mogućnost nuklearnog sukoba, ali egzistencijalna pretnja po čovečanstvo je klima - kazao je Bajden maloj grupi donatora.

Britanska agencija navodi da je Bajden rečima da su "ku*kini sinovi" vređao i druge ljude.

On je u januaru 2022. uhvaćen, dok je mikrofon slučajno bio uključen, kako istu uvredu upućuje izveštaču Foks njuza iz Bele kuće.

Džo Bajden
foto: EPA Annabelle Gordon Cnp Pool

Navodi se da Bajden posednjih meseci ima tu naviku da se tokom predizbornih donatorskih skupova ne drži planiranog govora, pa je tako umeo da van scenarija napadne kinesku vladu, Republikansku partiju, ali i američkog saveznika Izrael zbog njegovog bombardovanja Pojasa Gaze.

Rojters navodi da su se Bajdenovi verbalni napadi na Putina takođe značajno intenzivirali u Beloj kući, ali i tokom predizborne kampanje šefa Bele kuće.

Podseća se da je Bajden prošle nedelje optužio Putina i "njegove siledžije" za smrt ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog.

- Mi ne znamo šta se tačno desilo, ali nema sumnje da je smrt Navaljnog posledica nečega što su uradili Putin i njegpve siledžije - rekao je Bajden tokom obraćanja u Beloj kući nakon što su ruske zatvorske vlasti objavile da je Navaljni umro.

Vladimir Putin
foto: EPA Gavriil Grigorov

Kremlj je negirao umešanost u smrt Navaljnog i ocenio neprihvatljivim zapdne tvrdnje da je Putin odgovoran za to.

Rojters navodi da su Bajden i Putin i dalje u dubokom razdoru u vezi sa invazijom Rusije na Ukrajinu koja je pokrenuta pre skoro dve godine, a zbog koje je Moskva pod sankcijama SAD i drugih zapadnih zemalja.

Navodi se da su Bajdenove rekacije dodatno zahladnile ionako već loše američko-ruske odnose.

Šef Bele kuće je u utorak objavio da će SAD objaviti veliki paket sankcija usmerenih protiv Rusije zbog smrti Navaljnog i rata u Ukrajini.

Rojters podseća da je bivši predsednik Donald Tramp, očekivani Bajdenov republikanski protivnik na predsedničkim izborima u novembru, izražavao divljenje prema Putinu kako tokom mandata od 2017. do 2021, tako i posle.

Međutim, Tramp je nedavno uporedio sebe sa Navaljnim, implicirajući da su obojica suočavali sa politički motivisanim procesima.

- Ne znam odakle je to dođavola došlo - kazao je Bajden u San Francisku, reagujući na Trampovo poređenje sa Navaljnim.

(Kurir.rs/Reuters/Preveo i priredio: N. V.)

Bonus video:

02:32

POBEDA ZA UKRAJINU PRIHVATLJIVA I SA 80% GUBITAKA! Obradović tvrdi: Putin i Tramp imaju isti narativ, neće im to poći za rukom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja