ŠOKANTNI DETALJI NAPADA BAJDENOVOG KOMANDANTA! Ovako je verni prijatelj predsednika SAD napravio HAOS u Beloj kući
Foto: White House / Zuma Press / Profimedia

ŠOKANTNI DETALJI NAPADA BAJDENOVOG KOMANDANTA! Ovako je verni prijatelj predsednika SAD napravio HAOS u Beloj kući

Planeta -

Pas američkog predsednika Bajdena ostavio je tešku duboku otvorenu ranu na ruci agentu Tajne službe, a drugi agent je iskrvario po podovima Bele kuće, pa je objekat morao da bude zatvoren za turiste.

Bajdenov voljeni nemački ovčar Komandant ugrizao je agente Tajne službe najmanje 24 puta, otkrivaju novi dokumenti. Možda je ovo i najšokantniji napad koji je ostavio spratove istočnog krila Bele kuće tako krvavim da su obilasci Bele kuće morali da budu otkazani na 20 minuta, prema dokumentima koje je objavio novinar Džon Grinvald.

Pas Komandant je ugrizao agenta Tajne službe unutar Kenedijeve bašte u blizini mesta gde se nalazi kancelarija prve dame Džil Bajden.

"Snimak incidenta pokazuje da agent ulazi u Kenedijevu baštu dok pas Komandant, koji je u to vreme bio van povodca i na suprotnoj strani bašte, trči velikom brzinom ka njemu i skače na agenta i obara ga na zemlju", navodi se u izveštaju, koji je Grinvald dobio putem zahteva Zakona o slobodi informacija. Zbog napada, agentu je ukazana lekarska pomoć.

"Obilasci istočnog krila Bele kuće su otkazani na otprilike 20 minuta zbog toga što je krv zbog incidenta bila na podovima u delu lobija koji povezuje istočno krilo sa Belom kućom“, nastavlja se.

Podsećanja radi, Komandant, pas američkog predsednika Džozefa Bajdana, iseljen je prošle godine iz Bele kuće posle serije napada na obezbeđenje i zaposlene.

Džo Bajden, Komandant, pas
foto: Michael Reynolds/Pool/CNP/startraksphoto.com / INSTAR Images / Profimedia

Komandant je krajem septembra ujeo agenta kome je ukazana medicinska pomoć.

To je bio 11. put da je dvogodišnji nemački ovčar ugrizao čuvara u kompleksu Bele kuće ili u porodičnoj kući Bajdenovih u Delaveru.

Elizabet Aleksandar, portparolka prve dame Amerike Džil Bajden, saopštila je tada da „životinja trenutno nije u okviru Bele kuće, ali da još nije odlučeno šta će biti sa njom".

Džozef Bajden, pas Komandant, Bajdenov pas
foto: Oliver Contreras / Zuma Press / Profimedia

"Predsednik i prva dama duboko brinu o bezbednosti onih koji rade u Beloj kući, kao i o ljudima koji ih štite svakog dana.

Zahvalni su na strpljenju i podršci američke tajne službe, ali i svim drugim zaposlenima, dok se nastavlja potraga za rešenjem", izjavila je.

Džo Bajden, Komandant, pas
foto: Adam Schultz/White House / Zuma Press / Profimedia

Tokom obraćanja 4. oktobra, nije pomenula gde pas trenutno živi, ni da li će se na kraju vratiti u Belu kuću.

(Kurir.rs/Daily mail/Preneo: A.N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track