POTPUNO NEPOVERENJE BIRAČA: Većina u SAD smatra da su i Bajden i Tramp MENTALNO NESPOSOBNI za drugi mandat!
Foto: AP Evan Vucci, AP Rebecca Blackwell

POTPUNO NEPOVERENJE BIRAČA: Većina u SAD smatra da su i Bajden i Tramp MENTALNO NESPOSOBNI za drugi mandat!

Planeta -

Američki birači većinom su skeptični da je predsednik Džozef Bajden mentalno sposoban za drugi mandat, a većina misli da to nije ni njegov najizgledniji suparnik na izborima Donald Tramp, po ispitivanju Univerziteta Kvinipjak, čiji su rezultati objavljeni u sredu.

Prema ispitivanju, 64 posto ispitanika reklo je da Bajden (81) nije mentalno sposoban za drugi mandat, a 51 posto njih misli da to nije ni Tramp (77).

Ispitivanje je pokazalo i da Bajden vodi ispred Trampa s četiri procentna poena, premda dve trećine birača smatraju da je Bajden prestar za novi mandat.

"Stariji čovek s lošim pamćenjem"

Osamdesetjednogodišnji Bajden, čija se mentalna oštrina našla pod lupom nakon što je u ovomesečnom izveštaju posebnog tužioca Roberta Hura okarakterisan kao „stariji čovek s lošim pamćenjem“, odbacio je zabrinutost za svoje pamćenje i ne daje naznake da bi se mogao povući iz kampanje za reizbor.

Ispitivanje YouGova za Ekonomist, čiji su rezultati objavljeni takođe u sredu, pokazalo je da je Bajden jedan procentni poen iza Trampa.

Mnoga druga ispitivanja pokazuju da je Tramp u većem vođstvu. No izbori se održavaju tek u novembru i javno mnjenje do tada se može jako promeniti.

Kurir.rs/N1

Bonus video:

10:19

DETALJNA ANALIZA PREDSEDNIČKI IZBORA U AMERICI: Republikanci na iglama zbog Teksasa, BAJDEN U PREDNOSTI zbog ekonomskog momenta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track