RUSIJA UPUTILA OŠTRU NOTU AMERICI ZBOG BAJDENOVE IZJAVE O PUTINU: Nemoć i odsustvo zdravog razuma u politici prema Moskvi
Foto: EPA Sergey Guneev/sputnik kremlin, AP Evan Vucci

RUSIJA UPUTILA OŠTRU NOTU AMERICI ZBOG BAJDENOVE IZJAVE O PUTINU: Nemoć i odsustvo zdravog razuma u politici prema Moskvi

Planeta -

Ambasada Rusije u Sjedinjenim Američkim Državama uputila je oštru protestnu notu Stejt departmentu zbog nedopustivih uvredljivih izjava američkog predsednika Džozefa Bajdena na račun ruskog lidera Vladimira Putina, izjavio je ruski ambasador u Vašingtonu Anatolij Antonov.

„Nedopustiva retorika američkog predsednika Džozefa Bajdena na račun ruskog lidera Vladimira Putina samo svedoči o nemoći i odsustvu zdravog razuma u trenutnoj politici prema Rusiji“, izjavio je Antonov, čiji komentar je objavljen na Telegram kanalu diplomatske misije.

On je dodao da će trenutnu situaciju biti teško rešiti jednostavnim izvinjenjima, a i američke vlasti to neće učiniti.

Diplomata je dodao da administracija Bele kuće svojim dejstvima nastavlja da uništava ostatke nasleđa rusko-američkih odnosa.

Džo Bajden
foto: EPA Annabelle Gordon Cnp Pool

„Ovo se sve čini da bi isprovocirali naše emotivne uzvratne korake. Očigledno je da bezobrazluk, psovke, nepristojne izjave ne služe jačanju strateške bezbednosti, toliko neophodne svetu u tekućim istorijskim uslovima“, istakao je on.

Ranije je Bajden ruskog predsednika Vladimira Putina nazvao "ludim kučkinim sinom", navodeći da zbog njega i drugih uvek mora da se brine o mogućem nuklearnom sukobu, iako su, kako je naveo, klimatske promene egzistencijalna pretnja za čovečanstvo.

Kremlj je saopštio da su uvredljive izjave američkog predsednika Džozefa Bajdena o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu apsolutni bezobrazluk i sramota za zemlju na čijem je čelu Bajden.

Predsednik Rusije Vladimir Putin prokomentarisao je uvredljive reči američkog predsednika Džozefa Bajdena na njegov račun, istakavši da to sve potvrđuje da je bio u pravu kada je rekao da je za Rusiju bolje da na čelu SAD ostane Bajden.

Kurir.rs/Sputnjiki/Preneo: P. P.

Bonus video:

01:41

PUTIN JE DEKICA ČIJA NAS SMRT NE BI IZNENADILA Analitičar predviđa kako bi ovo uticalo na tok RATA U UKRAJINI i sudbinu Rusije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track