UKRAJINA PONOVO GRANATIRALA DONJECK: Masovni napad granatama oštetio stambene zgrade
Foto: Printscreen/Twitter/NEXTA

UŽASAN UDARAC

UKRAJINA PONOVO GRANATIRALA DONJECK: Masovni napad granatama oštetio stambene zgrade

Planeta -

Jedinice Oružanih snaga Ukrajine su tokom noći dva puta granatirale Donjeck, ispalivši šest granata kalibra 155 mm. Ovo je saopštio gradonačelnik Aleksej Kulemzin.

"Od 21:00 uveče 24. februara do 9:00 ujutru 25. februara, prema informacijama JCCC (Zajedničkog centra za kontrolu i koordinaciju) DNR, teritorija grada Donjecka je dva puta bila granatirana od strane oružanih snaga Ukrajine. U pravcu Petrovskog okruga oružane snage Ukrajine ispalile su šest granata kalibra 155 mm", napisao je Kulemzin na svom Telegram kanalu.

Prema rečima Kulemzina, u posledicama granatiranja oštećene su zastakljene stambene zgrade i krov stambene zgrade u ulici Krasnogorovskaja u Donjecku.

Podsećamo, Ukrajina je pogodila metalurški kombinat u Lipecku tokom masovnog napada dronovima na Rusiju u noći između petka i subote!

Velika eksplozija odjeknula je nešto posle ponoći nakon čega je plamen zahvatio metalurško postrojenje. Meštani Lipecka navode da su na nebu primećena četiri drona dok se na snimcima vide stubovi dima koji se izdižu iznad kombinata.

Ukrajina, Donjeck, eksplozija
foto: Printscreen/Twitter/NEXTA

Guverner Lipecke oblasti Igor Artamonov saoštio je da je gorela jedna radionica i da nema opasnosti od ispuštanja opasnih materija.

(Kurir.rs/TASS/Preneo: A.N.)

Bonus video:

03:40

OVAJ MINISTAR JE REKAO ZELENSKOM DA NEMA PREGOVORA SA RUSIJOM Stručnjaci: Zbog JEDNE zamke Ukrajina sada zavisi od vojne pomoći

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track