"ČIJE JE OVO?" Šojgu se namrštio kad su mu pokazali HRVATSKI BACAČ zaplenjen u borbama! ŠOKANTNA SCENA KOD AVDIJIVKE (VIDEO)
Foto: Printscreen

hit

"ČIJE JE OVO?" Šojgu se namrštio kad su mu pokazali HRVATSKI BACAČ zaplenjen u borbama! ŠOKANTNA SCENA KOD AVDIJIVKE (VIDEO)

Planeta -

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu posebno se zainteresovao za hrvatski bacač granata tokom pregleda zarobljene ukrajinske vojne opreme!

Šojgu je u subotu obišao položaje ruske vojske kod Avdijivke i tom prilikom su mu pokazana oklopna vozila i ručno oružje koje su tokom borbi zaplenile ruske snage.

Zamenik komandanta Centralnog vojnog okruga, general-potpukovnik Jevgenij Cindjajkin, skrenuo je najpre ruskom ministru odbrane pažnju na nedostatke zapadnog naoružanja na primeru oklopnog transportera M113 američke proizvodnje.

- Nedostatak vozila je njegova loša sposobnost kretanja. To se odnosi na skoro sve evropska evropska borbena vozila u našim uslovima - rekao je Jevgenij Cindjajkin i doda da se na osnovu zarobljene vojne opreme nameće zaključak da je Rusija suočena sa celokupnim vojno-industrijskim potencijalom NATO.

- Jasno je da je "kalašnjikov" najbolja puška, međutim, još pokušavaju da se probiju - konstatovao je Šojgu tokom inspekcije i odmahnuo rukom.

Sergej Šojgu se posebno zainteresovao za hrvatski lanser granata.

- Čije je ovo - upitao je Šojgu i uzeo bacač granata u ruke.

- Hrvatsko - odgovorio mu je Cindjajkin.

Poluautomatski višestruki bacač granata RBG-6, podsetimo, Hrvatska je kao deo vojne pomoći donirala Ukrajini. Bacač koristi granate kalibra 40 milimetara i ima domet 400 metara.

Oružje je zasnovano na principu revolvera sa cilindrom na gas sa oprugom.

Bonus video:

00:20

RUSIJA POJAČAVA SNAGE NA GRANICI! ŠOJGU: Zapadne sile rasporedile oko 360.000 vojnika blizu Rusije i Belorusije!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track