NEMAČKA ŠEFICA DIPLOMATIJE BEŽALA OD RUSKOG DRONA: Drama kod Nikolajeva, kolona došla na 50 km od fronta, a onda NASTALA PANIKA
Foto: Peter WUETHERICH / AFP / Profimedia

neverica

NEMAČKA ŠEFICA DIPLOMATIJE BEŽALA OD RUSKOG DRONA: Drama kod Nikolajeva, kolona došla na 50 km od fronta, a onda NASTALA PANIKA

Planeta -

Nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok doživela je neviđenu dramu tokom posete Nikolajevu!

Nemački list Bild tvrdi da je konvoj nemačke šefice diplomatije progonio ruski dron tokom obilaska tog dela Ukrajine!

Analena Berbok
foto: Thomas Trutschel / imago stock&people / Profimedia

- Konvoj automobila sa šefom nemačkog ministarstva spoljnih poslova krenuo je ka Crnom moru da poseti tamošnju stanicu za desalinizaciju koja se nalazi 50 km od linije fronta. Na putu do stanice za desalinizaciju izviđački dron se približio koloni. Članovi delegacije su aktivirali alarm na svom pametnom telefonu i vozači su počeli da pokušali da izbegnu dron - navodi novinar Bilda i dodaje da je dron sve vreme leteo iza kolone.

Dron je tada promenio kurs, međutim, poseta stanici ipak je otkazana.

- Poseta hidrotehničkim objektima morala je da bude otkazana pre roka iz bezbednosnih razloga - saopštilo je nemačko ministarstvo spoljnih poslova.

Ukrajinski portal Strana podseća da je Analena Berbok u subotu došla u šestu posetu Ukrajini od početka rata punog razmera.

Dan ranije, zajedno sa ukrajinskim kolegom Dmitrijem Кulebom, obišla je strateški važne objekte u luci Odesa i Preobraženskom sabornom hramu koji je prošlog leta oštećen u raketnom napadu.

Berbok je u jednom trenutku odvedena u sklonište u hotelu u kome je odsela zbog vazdušnog napada.

List Berliner cajtung navodi da je zajedno sa Berbok u sklonište otišao i nemački ambasador u Ukrajini Martin Jeger i ostatak delegacije šefice diplomatije.

(Kurir.rs/Strana/Preneo Z.Ko)

Bonus video:

06:29

GARIĆ O PERFIDNIM CILJEVIMNA ZELENIH: Nemačka ministarka Berbok zaoštrava kurs prema Srbiji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja