RAZGOVARALI PUTIN I ERDOGAN: Otkriveno o čemu lideri Rusije i Turske PREGOVARAJU - isplivali detalji
Foto: APAImages / Shutterstock Editorial / Profimedia

RAZGOVARALI PUTIN I ERDOGAN: Otkriveno o čemu lideri Rusije i Turske PREGOVARAJU - isplivali detalji

Planeta -

Predsednici Turske i Rusije Redžep Tajip Erdogan i Vladimir Putin obavili su telefonske razgovore, a ruski lider je turskom kolegi čestitao godišnjicu i zahvalio mu na doprinosu razvoju bilateralnih odnosa, saopštila je kancelarija turskog lidera.

Erdogan u ponedeljak slavi 70. rođendan.

"Predsednik Redžep Tajip Erdogan je imao telefonski razgovor sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. Tokom razgovora, predsednik Putin je čestitao predsedniku Erdoganu rođendan. Predsednik Putin je tokom razgovora zahvalio predsedniku Erdoganu na njegovom doprinosu razvoju odnosa između Turske i Rusije dana prijateljska osnova", navodi se u saopštenju kancelarije.

Podsećanja radi, Hakan Fidan, ministar spoljnih poslova Turske, rekao je početkom februara da ruski predsednik Vladimir Putin vrlo brzo stiže u posetu toj zemlji.

"Ova poseta će nam pružiti mogućnost razgovora o brojnim pitanjima" kazao je tada Fidan turskoj državnom televizijskom kanalu TRT Haber.

Turski mediji tada su spomenuli 12. februar kao najverovatniji datum posete, ali to nije bilo potvrđeno iz kabineta predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.

(Kurir.rs/RIA/Preneo: A.N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track