MEDVEDEV PRETI OSVETOM! Besan zbog novog udara na Moskvu, izneo svoj OPAKI PLAN - "Ideja je jasna, što više RUSI STRADAJU..."
Foto: Youtube/AFP News Agency/Kremlin.ru

MEDVEDEV PRETI OSVETOM! Besan zbog novog udara na Moskvu, izneo svoj OPAKI PLAN - "Ideja je jasna, što više RUSI STRADAJU..."

Planeta -

Moskva treba da se žestoko osveti Zapadu za neselektivne sankcije koje štete običnim građanima, izjavio je u subotu bivši ruski predsednik Dmitrij Medvedev.

Medvedev je na Telegramu napisao da ograničenja nisu nametnuta samo zvaničnicima i privrednim subjektima, već su "uperena protiv svih građana Rusije".

- Ideja je jasna: što više Rusi stradaju, to bolje za Zapad - napisao je bivši predsednik, a sada potpredsednik ruskog Saveta bezbednosti i jedan od najglasnijih kritičara Zapada.

Medvedev je izneo i kontraplan. Prema njegovim rečima, Rusija treba da kazni neprijatelje stvarajući probleme zapadnim ekonomijama, podstičući nezadovoljstvo javnosti "glupom politikom" zapadnih vlada i promovišući međunarodne odluke koje podrivaju interese zapadnog sveta.

Medvedeva su naljutile najnovije američke i evropske sankcije. Sjedinjene Američke Države saopštile su u petak da stavljaju na crnu listu 500 pojedinaca i kompanija, a Savet Evropske unije je to naznačio za oko 200 subjekata.

Ministarstvo finansija SAD odlučilo je da ograniči državnog operatera platnog sistema Mir, čija je popularnost porasla nakon što je Rusija odsečena od globalnog finansijskog sistema Svift, a saradnju su mu otkazale Visa i Mastercard.

Kremlj uporno ponavlja da su sankcije nezakonite i da im je cilj destabilizacija Rusije.

(Kurir.rs/Jutarnji list/Preneo: Đ. M.)

Bonus video:

05:52

MEDVEDEV PRETI ARMAGEDONOM: Blef il OZBILJNO upozorenje?! Stručnjaci: Nemačka bi da udari šamar Rusiji, a AMERIKA NEŠTO MNOGO GORE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track