PORODICA ALEKSEJA NAVALJNOG I DALJE NA MUKAMA: Ne mogu da organizuju SAHRANU, naišli su na OZBILJAN PROBLEM
Foto: AP Pavel Golovkin

PORODICA ALEKSEJA NAVALJNOG I DALJE NA MUKAMA: Ne mogu da organizuju SAHRANU, naišli su na OZBILJAN PROBLEM

Planeta -

Pogrebne kuće u Moskvi su upozorene da ne organizuju sahranu Alekseja Navaljnog, izjavila je u utorak sekretarka za štampu pokojnog političara Kira Jarmiš.

Jarmiš je rekla da ju je o efektivnoj zabrani obavestila jedna od mrtvačnica sa kojima je kontaktirala.

Nekoliko drugih pogrebnih agencija joj je reklo da su njihove prostorije u potpunosti popunjene, rekla je Jarmiš, dodajući da su neke jednostavno prekinule poziv nakon što su čule ime Navaljnog.

"Od juče smo tražili mesto gde bismo mogli da organizujemo oproštaj od Alekseja. Pozvali smo većinu privatnih i javnih pogrebnih agencija, komercijalnih mesta i sala za sahranu", napisala je Jarmiš na društvenoj mreži X.

"Posle dana potrage, još uvek nismo pronašli mesto."

Prema izvorima iz Kremlja koji su dali izjavu za nezavisnu novinsku kuću Verstka, idealan dan za sahranu Navaljnog bio bi petak, jer bi u četvrtak ruski predsednik Vladimir Putin trebalo da se obrati Federalnoj skupštini.

"Sada ništa ne bi trebalo da odvlači pažnju od predsednikove poruke, što je u suštini njegov program. U tom smislu, 1. mart je idealan datum", rekao je izvor Verstki.

Tim Navaljnog se nadao da će se sahrana održati krajem nedelje. Međutim, provladini Telegram kanali šire neosnovane glasine tvrdeći da će sahrana Alekseja Navaljnog biti održana u četvrtak na moskovskom Borisovskom groblju.

(Kurir.rs/Novaya Gazeta/Preneo: A.N.)

Bonus video:

03:53

NAVALJNI MOGAO DA BUDE SPASEN OD NAVODNE TAJNE TEHNIKE KGB Kardiohirurg tvrdi: Niko ne završava letalan u roku od 5 minuta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track