UKRAJINSKI IZVORI OTKRILI: Sirski planira da zaustavi ruske trupe na liniji Pokrovsk-Selidovo
Foto: EPA Yevgen Honcharenko

UKRAJINSKI IZVORI OTKRILI: Sirski planira da zaustavi ruske trupe na liniji Pokrovsk-Selidovo

Planeta -

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine ne isključuje prodor ruskih trupa kroz odbranu ukrajinske vojske duž linije Tonenkoje – Orlovka – Berdiči. Zbog toga ukrajinski generali planiraju da na sledećoj liniji zaustave ofanzivu Oružanih snaga Rusije, za koju su pripreme već u toku.

Ovo izveštavaju ukrajinski izvori pozivajući se na izvore u ukrajinskom Ministarstvu odbrane.

Posle zauzimanja Avdejevke, ruske trupe ne dozvoljavaju Oružanim snagama Ukrajine da se učvrste na novim linijama, te kontinuirano napadaju na brzinu opremljene položaje.

Pošto Oružane snage Ukrajine nisu imale vremena da stvore normalnu odbranu na liniji Tonenkoje – Orlovka – Berdiči, onda sa velikom verovatnoćom neće držati ovu liniju. Ovo mišljenje iznose ukrajinski stručnjaci.

mapa Ukrajine
foto: Printscreen TV Front

U tom kontekstu pojavile su se informacije da je glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine general Sirski već dao naređenje da se pripremi nova odbrambena linija Pokrovsk – Selidovo, gde će se oba grada pretvoriti u moćna utvrđena područja u kojima će se nalaziti ukrajinske trupe.

Ali pre toga, Oružane snage Rusije će morati da probiju drugu liniju odbrane Očeretino – Novoselovka Pervaja – Karlovka.

"Sirski je dao komandu da se Selidovo pripremi za odbranu i stvaranje utvrđenog područja od grada, dok glavni centar otpora treba da postane Pokrovsk, u koji se sada transportuju oprema i municija. Komanda je već prebacila više od deset hiljada vojnika u to područje, koji zauzimaju prazne kuće i stanove, da bi napravili odbrambene objekte“, navodi se u saopštenju.

Ranije je objavljeno da je Zelenski dao naređenje Sirskom da prebaci sveže snage iz pozadine na front.

Kurir.rs/TV Front/Preneo: P. P.

Bonus video:

05:51

JEZIVE TVRDNJE PUKOVNIKA: UKRAJINA KREĆE U MOBILIZACIJU TRUDNICA, ŠALJU IH NA LINIJU FRONTA! Formirane su posebne ženske jedinice

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track