"NEŠTO FUNDAMENTALNO NIJE U REDU SA NJIM" Bivši šef obaveštajaca o Putinu: To bi mogao biti SIMPTOM OZBILJNE BOLESTI
Foto: Sergey Guneev / Sputnik / Profimedia

"NEŠTO FUNDAMENTALNO NIJE U REDU SA NJIM" Bivši šef obaveštajaca o Putinu: To bi mogao biti SIMPTOM OZBILJNE BOLESTI

Planeta -

Ovoga meseca, tokom dvosatnog razgovora sa novinarom Takerom Karlsonom, Vladimir Putin rukom je pokušava da smiri svoju nogu koja se nekontroliSano tresla, što je podstaklo nove glasine o narušenom zdravlju ruskog predsednika.

- Ja nisam kliničar, ali imam kontakte i prijatelje u istočnoj Evropi koji misle da s medicinskog aspekta nešto fundamentalno nije u redu s njim. Verovatno ima Parkinsonovu bolest - kaže Ričard Dirlove, bivši šef MI6, koji je bio zadužen za britansku tajnu obaveštajnu službu kad je Putin prvi put došao na vlast 2000. godine.

Dirlove je također izjavio da je nedavna smrt ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog "definitivno bila ubistvo", prenosi Express.

Taker Karlson, Vladimir Putin
foto: AP/Gavriil Grigorov, EPA/Gavriil Grigorovsputnikkremlin

- A moguće je i da je njegova paranoja, potencijalno uzrokovana bolešću, odigrala ulogu u Navaljnijevoj smrti. Verovatno je to Parkinsonova bolest, koja se naravno manifestuje na različite načine, ali ako je čovek paranoičan - a mislim da bi ubistvoAlekseja Navaljnog moglo sugerisati određenu paranoju - to je jedan od simptoma - dodao je.

Nagađanja o Putinovom zdravlju nisu nikakva novost. U maju 2022. ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov morao je da smiruje javnost nakon što se je počelo da se šuška da se ruski predsednik leči od raka krvi.

Kasnije te godine, bivši šef britanske vojske, lord Ričard Danat, sugerisao je da bi Putinove ruke, na kojima se često mogu videti čudni tragovi, ali i promena boje, mogle značiti da je možda bolestan i da prima injekcije.

Inače, Parkinsonova bolest polako oštećuje delove mozga, a glavni simptomi su drhtanje tela koje se ne može kontrolisati, spori pokreti i ukočeni mišići.

Kurir.rs/Jutarnji list

Bonus video:

04:51

KOME NAJVIŠE ODGOVARA SMRT NAVALJNOG? Ignjatović izneo šok tvrdnje: Žele da svet poveruje da PUTIN UBIJA SVE KO MU STANE NA PUT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track