NEMAČKA RAZMATRALA NAPAD NA KRIMSKI MOST? Rusija presrela ŠOKANTAN RAZGOVOR vrha Bundesvera: Možda će biti potrebno čak 20 Taurusa
Foto: EPA/Stringer, EPA

transkript

NEMAČKA RAZMATRALA NAPAD NA KRIMSKI MOST? Rusija presrela ŠOKANTAN RAZGOVOR vrha Bundesvera: Možda će biti potrebno čak 20 Taurusa

Planeta -

Glavna i odgovorna urednica RT Margarita Simonjan navodi da poseduje audio snimak na kome se navodno čuje kako nemački oficiri razgovaraju o napadima na Krimski most!

Simonjan je na društvenoj mreži VКontakte objavila transkript razgovora visokih oficira Bundesvera o planu za napad na most preko Kerčkog moreuza nemačkim raketama Taurus.

Na snimku razgovora, koji je navodno zabeležen 19. februara, čuju se načelnik odeljenja za operacije i vežbe Кomande vazduhoplovstva Bundesvera Frank Grefe i inspektor vazduhoplovstva Ingo Gerhar. Sagovornici predlažu da se cela operacija podeli u etape i da se obrate i Velikoj Britaniji za pomoć u planiranju.

- Želeo bih da kažem još nešto o rušenju mosta. Intenzivno smo proučavali pitanje i nažalost došli smo do zaključka da je most zbog svoje veličine sličan pisti. Možda će biti potrebno deset ili čak 20 projektila - kaže jedan od oficira.

Napominje se da je moguće iskoristiti Taurus za napad ako se koristi francuski lovac Rafal.

Predstavnici Bundesvera u razgovoru zatim pokušavaju da pronađu način da napadnu most, ali ne da od Nemačke učine stranu u sukobu. Navode da je jedna od opcija obuka Ukrajinaca.

- Najpre treba da znamo da li je takva politička odluka direktno učešće. Obuka će potrajati malo duže, moći će da obavljaju složenije zadatke, što je vrlo je moguće, već imaju određeno iskustvo i koriste visokotehnološku opremu - čuje se na snimku.

Oficiri zatim razmatraju i mogućnost da se planiranje završi u Nemačkoj i da se potom prosledi Ukrajincima.

- Za Nemačku je to crvena linija - navodi se u transkriptu.

Nemački oficiri su priznali mogućnost prenosa satelitskih snimaka i koordinata ruskih ciljeva u Кijev sa tačnošću do tri metra.

Razgovarajući o mogućem transferu Taurusa u Ukrajinu, vojska napominje da će ukrajinske oružane snage moći da ih koriste osam meseci nakon isporuke, a dodaju da će Bundesver moći da isporuči do 100 raketa.

Istovremeno navode da slanje projektila "neće promeniti" tok vojnih operacija.

Ukrajina, međutim, podsetimo, neće dobijati nemačke krstareće rakete Taurus za odbranu od Rusije pošto kancelar Olaf Šolc to još nije dozvolio.

(Kurir.rs/RIA/Preneo Z.Ko)

Bonus video:

13:38

NEMAČKA TRENUTNO POD LUPOM SVETA ZBOG ODGOVORNOSTI ZA SVETSKE RATOVE! Eksperti tvrde: Posmatra se podrška desničarskoj partiji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track