MAČAK PRONAĐEN NA ZGARIŠTU 8 DANA POSLE SMRTONOSNOG POŽARA U ZGRADI: Vlasnica nije verovala kad joj je POZVONIO TELEFON (VIDEO)
Foto: youtube/Elespanolcom

čudo

MAČAK PRONAĐEN NA ZGARIŠTU 8 DANA POSLE SMRTONOSNOG POŽARA U ZGRADI: Vlasnica nije verovala kad joj je POZVONIO TELEFON (VIDEO)

Planeta -

Vatrogasci u Valenciji nisu mogli da veruju svojim očima kad su na zgarištu zgrade koja je izgorela posle 8 dana pronašli živog mačka.

Mačak Koko ponovo je sa vlasnicom Andreom Rubio (32) koja je već ostala bez nade da će pronaći svog voljenog ljubimca nakon požara koji je odneo 10 ljudskih i nekoliko desetina života kućnih životinja koje su se u trenutku nesreće zatekle u stanovima.

- Jadno moje malo - čuje se kako Andrea govori kroz plač.

Snimak je objavila lokalna policija.

- Pronašli smo ga čistom srećom - rekao je jedan vatrogasac.

Havijer Fernandez, Andrein partner, navodi za Rojters da su mačka vatrogasci pronašli na 13. spratu, dva sprata iznad njihovog stana, a to je deo zgrade koji nije pretrpeo veliku štetu.

Par je mačka odmah odveo veterinaru koji je zaključio da je Koko dobrog zdravlja iako snažno smrdi na dim. Koko je ostao na 24 sata dugom posmatranju kako bi se utvrdilo da li je eventualno dehidrirao.

Smrtonosni požar koji se brzo proširio zbog snažnih vetrova, podsetimo, izbio je 22. februara u bogatoj četvrti El Kampanar.

Više od 150 stanara, među kojima su Andrea i Havijer, privremeno su smešteni u prazan socijalni smeštaj dok se ne dođe do trajnog rešenja.

Ispod ostataka zgrade na jugu Turske koja se srušila u snažnom zemljotresu, podsetimo, spašena je mačka koja je pod ruševinama provela čak 49 dana.

(Kurir.rs/Jutarnji/Preneo Z.Ko)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track