OPSADNO STANJE U RUSIJI, FSB U ŽESTOKOJ BORBI SA TERORISTIMA: Pucnjava odjekuje ulicama grada, obaveštajci otkrili KO JE NAPAO
Foto: Youtube/WarLeaks - Military Blog/Twitter/Izlamic Terrorist

OPSADNO STANJE U RUSIJI, FSB U ŽESTOKOJ BORBI SA TERORISTIMA: Pucnjava odjekuje ulicama grada, obaveštajci otkrili KO JE NAPAO

Planeta -

Ruske državne novinske agencije izveštavaju o pokretanju protivterorističke operacije u gradu Karabulak u Ingušetiji, na severnom Kavkazu. Regionalni krizni centar izvestio je o početku operacije u subotu.

- Odlučeno je da se od 19.30 časova 2. marta 2024. godine izvede protivteroristička operacija u gradu Karabulak u Republici Ingušetiji - navodi se u saopštenju i dodaje da se u zoni operacije nalaze četiri ulice. TASS prenosi.

Militanti u Karabulku, prilikom hapšenja, otvorili su vatru na policiju, a policajci su ušli u bitku sa kriminalcima, saopštila je pres-služba Nacionalnog antiterorističkog komiteta.

- Kada su pokušali da ih uhapse, otvorili su vatru na policajce. Policajci koji su stigli na lice mesta krenuli su u obračun sa kriminalcima - navodi se u izveštaju.

Stanovnici Karabulaka, u blizini područja gde su teroristi otkriveni, evakuisani su i situacija je pod kontrolom, saopštio je NAC.

Regionalni operativni štab je izvestio da je u subotu uveče u Karabulak delu Ingušetije uveden režim protivterorističke operacije.

- U cilju suzbijanja terorističkih akata i zločina terorističke prirode, šef ruske Federalne službe bezbednosti (FSB) za Republiku Ingušetiju, pukovnik M. Ševljakov, odlučio je da sprovede protivterorističku operaciju na području R. grada Karabulaka od 2. marta 2024. godine u 19.30 časova - navodi se u saopštenju za javnost.

Društvenim mrežama već kruže snimci sa Karabulaka, a pojedini korisnici Tvitera, navode da ruski specijalci izvode borbenu operaciju uništavanja Islamske države u Ingušetiji i da se na ulicama čuje pucnjava, ali ove informacije ne mogu biti nezavisno verifikovan, a zvaničnik trenutno nema informacija o tome koji su militanti umešani.

Ingušetija je nestabilna autonomna republika u sastavu Ruske Federacije. Graniči se sa Ruskom Republikom Severnom Osetijom na zapadu, Čečenijom na istoku i Gruzijom na jugu.

(Kurir.rs/Jutarnji list/Preneo: Đ. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track