POZNATI POLITIČAR PREMINUO NAKON GOVORA NA SEDNICI STRANKE: Poslednje što je vođa konzervativaca čuo bio APLAUZ KOLEGA
Foto: Mads Claus Rasmussen / AFP / Profimedia

šok

POZNATI POLITIČAR PREMINUO NAKON GOVORA NA SEDNICI STRANKE: Poslednje što je vođa konzervativaca čuo bio APLAUZ KOLEGA

Planeta -

Predsednik danske Konzervativne stranke Soren Pape Poulsen preminuo je u subotu u 52. godini od posledica izliva krvi u mozak.

Poulsenu je pozlilo u petak za vreme glavnog odbora stranke u Vejenu, hitno je prebačen u bolnicu u Odense, međutim, lekari nisu mogli da mu pomognu.

Soren Pape Poulsen bio je predsednik Konzervativne stranke od 2014. godine. Nalazio se na funkciji ministra pravde od 2016. do 2019. godine. Tokom političke karijere bio je i gradonačelnik Viborga.

Generalni sekretar Konzervativne stranke Sren Vandso oprostio se od Poulsena koga je nazvao "brižnom osobom koja je prvo mislila na druge" i koja je volela stranku.

- Preminuo je usred onoga čemu je posvetio život. Vodio je politički život koji bi trebalo da stvori bolji život za nas ostale. Informisao nas je o politici i spoljnopolitičkim razmišljanjima, a poslednje što je doživeo bio je veliki aplauz stranačkih kolega - napisao je Vandso na zvaničnoj stranici Konzervativne stranke.

Poznati političar je preminuo u subotu u 13.13 sati.

- Nedostajaće nam Soren, učinio je naše živote boljim svojim strpljenjem, bistrim umom, političkim osećajem i dubokim razumevanjem drugih. Prerano nas je napustio i za sobom ostavio nezamisliv gubitak - dodao je Vandso.

Velik broj političara uputio je izraze saučešća na društvenim mrežama.

Predsednica grupe "Konzervativci" Mona Juul napisala je da je "potresena i užasno tužna".

Turski poslanik, podsetimo, preminuo je nakon što je dobio srčani udar za govornicom u parlamentu nakon strastvenog govora protiv Jevreja!

(Kurir.rs/Feniks magazin/Preneo Z.Ko)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track