ŠTA TO VOZE RUSI?! Jeziva scena kod Limana, Ukrajinci nisu verovali šta vide, kolona odmah pretvorena u STARO GVOŽĐE (VIDEO)
Foto: screenshot

masakr

ŠTA TO VOZE RUSI?! Jeziva scena kod Limana, Ukrajinci nisu verovali šta vide, kolona odmah pretvorena u STARO GVOŽĐE (VIDEO)

Planeta -

Ruske snage koristile su kineska terenska vozila za juriš na ukrajinske položaje na frontu kod Limana!

Ukrajinska 60. odvojena mehanizovana brigada saopštila je da je odbila veliki ruski napad na Limanskom frontu koji se sastojao od tri talasa.

- Rusi su za napad koristili tenkove i borbena vozila pešadije, ali i kineska kola za golf. Sve što nije moglo da pobegne sada je staro gvožđe na našem tlu - saopštila je brigada.

Na užasavajućem snimku se vidi da su Ukrajinci dronovima i artiljerijom razbili kolonu koja se približavala njihovim položajima.

Militarni, ukrajinski vojni kanal, precizira da se na snimku vide terenska vozila Desertcross-1000-3 koja su ruske snage počeli da koriste 2023. godine.

Proizvodi ih kineska kompanija Shandong Odes Industri.

Ministarstvo odbrane Rusije tvrdi da je 2023. godine vojsci isporučeno 530 vozila dok bi ugovor za kupovinu još oko 1.600 jedinica trebalo da bude uskoro potpisan.

Cena vozila iznosi od 17.000 do 23.000 dolara zavisno od opreme.

Desertcross 1000-3 UTV je terensko vozilo (ATV) dizajnirano za vojnu primenu kao što su patroliranje, izviđanje, misije traganja i spasavanja ili transport materijala na izazovnim terenima.

Model iz 2022. godine ima nosivost od 550 kg i smeštaj za tri pešaka. Motor ima 85 КS. Vozilo ima maksimalnu brzinu od 80 km/h i mogućnost prolaska kroz vodu do 40 cm dubine. Rezervoar ima kapacitet od 48 litara što je dovoljno za otprilike 250 pređenih kilometara.

Bonus video:

16:34

Rusija traži da Ukrajna i Gruzija ne budu primljenje u Nato, ali i da Nato smanji aktivnost

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track