RUSI UNIŠTILI MOĆNU AMERIČKU ZVER! Posle Himarsa, vojska eliminisala moćno oklopno vozilo: VELIKI UDARAC ZA UKRAJINU
Foto: screenshot

RUSI UNIŠTILI MOĆNU AMERIČKU ZVER! Posle Himarsa, vojska eliminisala moćno oklopno vozilo: VELIKI UDARAC ZA UKRAJINU

Planeta -

Američko borbeno vozilo pešadije (IBM) Bredli uništeno je u blizini sela Berdiči kod Avdejevke u protekla 24 sata, rekao je za TASS savetnik šefa Donjecke Narodne Republike (DNR) Igor Kimakovski.

"U poslednjih 24 sata naši vojnici kod Avdejevke su uništili Bredlija. Prema podacima sa terena, kod Berdičija je ponovo uništeno moćno oklopno vozilo američke proizvodnje. Nema informacija o sudbini posade", rekao je Kimakovski.

On je dodao da ukrajinske trupe nastavljaju sa prebacivanjem rezervnih snaga na ovaj deo fronta.

Podsećamo, isplivao je snimak na kome se vidi potpuno uništavanje samohodnih višecevnih raketnih sistema H-142 HIMARS koji su ukrajinskoj vojsci dati kao vojna pomoć.

Naime, snimak načinjen sa osmatračkog drona prikazuje jedan raketni sistem HIMARS sa vozilom za prevoz, dotur i dopunu raketama na jednom vatrenom položaju.

Napad je usledio u trenutku kada je sistem prelazio najverovatnije iz marševskog u borbeni položaj kada su ovi višecevni raketni sistemi, kao i svi drugi borbeni najranjiviji.

Snimak prikazuje trenutak pogotka i eksplozije, kao i gust dim koji je nastao. Ovo je inače prvi vizuelna potvrda da je jedan ovakav sistem uništen.

(Kurir.rs/Tass/Preneo: A.N.)

Bonus video:

04:05

RUSIJU NE ZANIMAJU TERITORIJE, ZAUZIMAJU PRIRODNA BOGATSTVA UKRAJINE Stručnjaci bez dileme: Rusi su ozbiljno potcenili Ukrajinu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track