"SPOLJA SAM HETEROSEKSUALAC, ALI IZNUTRA...": Vojnici u Španiji masovno krenuli da menjaju pol, a razlog tome je BIZARAN
Foto: DOD Photo / Alamy / Alamy / Profimedia, Shutterstock

šok

"SPOLJA SAM HETEROSEKSUALAC, ALI IZNUTRA...": Vojnici u Španiji masovno krenuli da menjaju pol, a razlog tome je BIZARAN

Planeta -

Španski vojnici menjaju svoj pol iz muškog u ženski da bi dobili određene beneficije koje su dostupne samo ženama, uključujući veće plate i bolje sobe za spavanje, zbog zakona o samoidentifikaciji koji ima za cilj da pomogne transrodnim osobama.

Četrdeset jedan muškarac u španskom autonomnom gradu Seuta u severnoj Africi doneo je drastičnu odluku da promeni svoj pol na službenim dokumentima iz muškog u ženski otkako je takozvani „Lei-de-Trans” ili „Trans zakon” sproveden u martu 2023. .

Od muškaraca u Seuti koji su promenili svoj identitet, samo četvorica su takođe legalno promenila ime.

Većina zadržala svaku drugi aspekt života

Većina sadašnjih vojnika zadržala je svaki drugi aspekt života, uključujući muške genitalije, seksualnost, pa čak i dlake na licu.

„Spolja sam heteroseksualac, ali iznutra sam lezbejka“, rekao je vojni kaplar Roberto Perdigones za španske novine El Espanjol. „A ovo drugo je ono što se računa. Zbog toga sam napravio zakonsku promenu da bih postala žena.”

Oni koji prolaze kroz „promenu“ to čine u nadi da će dobiti unapređenja i povišice, navodi Telegraf, pozivajući se na vojne izvore.

Perdigones kaže da je bio podstaknut da promeni pol zbog „pozitivne diskriminacije“ i da je od tada dobio povećanje plate za 15 odsto.

„Zbog promene pola, rečeno mi je da mi je penzija porasla jer žene dobijaju više da nadoknade nejednakost. Takođe dobijam 15 odsto više plate što sam majka“, dodao je on.

Vojnik želi da iskoristi svoju dodatnu privilegiju kao žena da tuži za zajedničko starateljstvo nad svojim 16-godišnjim sinom, pod pretpostavkom da će mu sudovi dati veće šanse.

Perdigones je promenio pol prošle godine, a kada je stigao u kasarnu u Seuti, učinio je to sa predugačkom kosom da bi zadovoljio muške zahteve i minđušama, koje španska vojska zabranjuje muškarcima da nose.

Vojni kaplar je čak dobio i lično kupatilo jer mu nije bilo prijatno da deli sa bilo kojim biološkim polom.

„Imam čak i privatnu sobu u kasarni, potpuno za sebe, sa sopstvenim kupatilom. To je zato što ne mogu da budem sa muškarcima jer sam žena, a nisam smatrala prikladnim da budem sa biološkim ženama iz poštovanja prema njima“, rekla je Perdigones.

Zakon stupio 2022. godine

Zakon o transrodnim osobama, koji su zakonodavci usvojili 22. decembra 2022., dozvoljava pojedincima starijim od 14 godina da promene svoj identitet bez potrebe za bilo kakvom psihološkom ili medicinskom procenom, iako je ljudima između 14 i 16 godina potreban roditelj ili staratelj. dogovor.

Deca od 12 godina mogu proći kroz pravni proces promene rodnog identiteta, ali njihove promene mora da odobri sudija.

Španska levičarska vlada takođe je nastojala da poveća prisustvo žena u Civilnoj i Nacionalnoj policiji Gardije na 40 odsto.

Konzervativni protivnici vlade napali su pokušaje kao „probuđenu“ progresivnu politiku.

Druge agencije za sprovođenje zakona primećuju porast broja članova koji menjaju pol kao oblik pobune protiv zakona, rekli su izvori za El Espanjol.

„Već sam video nekoliko slučajeva među mojim kolegama, i on će se povećati“, rekao je novinama izvor iz Civilne garde.

„Ima dosta ljudi koji su to zatražili i koji su u procesu. Dakle, s vremena na vreme, broj će biti mnogo veći."

(Kurir.rs/ The NewYork post/ Preneo: T.A.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track