RUSIJA ZAPRETILA: Ako se američki avioni F-16 pojave iznad naše zemlje goreće i padaće!
Foto: Printscreen/Twitter

RUSIJA ZAPRETILA: Ako se američki avioni F-16 pojave iznad naše zemlje goreće i padaće!

Planeta -

Ako se američke letelice pojave iznad teritorije Ruske Federacije, biće uništene.

Ovo proizilazi iz izjave pres-sekretara predsednika Ruske Federacije Dmitrija Peskova, koju je dao govoreći na obrazovnom maratonu „Prvo Znanje” u okviru Svetskog festivala mladih.

Predstavnik Kremlja je napomenuo da tenkovi američke proizvodnje već voze po ruskom tlu, što podrazumeva nove teritorije Ruske Federacije u ratnoj zoni u Ukrajini. Njih, naglasio je Peskov, uništavaju i biće uništeni od ruskih vojnika. Ista sudbina čeka i američke avione.

„Ako američki avioni lete iznad naše teritorije, ne sumnjam da će se i naša hrabra vojska pobrinuti da ovi avioni izgore i padnu“, izjavio je Peskov.

Osim toga, pres-sekretar šefa države je naglasio da se Rusiji ne dopadaju oni američki lideri koji vređaju ruskog predsednika i koji izjavljuju da će učiniti sve da pobede našu zemlju.

Ali oni američki političari koji žele dijalog sa Moskvom su dobrodošli u Ruskoj Federaciji, primetio je Peskov.

Predstavnik Kremlja je skrenuo pažnju i na odsustvo antiamerikanizma kao takvog u Ruskoj Federaciji, čak i u aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji, kada SAD naoružavaju Ukrajinu i uvode oštre ekonomske sankcije našoj zemlji.

Kurir.rs/TV Front//Preneo: P. P.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track