TEŽAK UDARAC ZA UKRAJINU! NIŠTA OD NEMAČKIH RAKETA: Nećemo preći tu granicu
Raketa "taurus", Foto: Printscreen Youtube

TEŽAK UDARAC ZA UKRAJINU! NIŠTA OD NEMAČKIH RAKETA: Nećemo preći tu granicu

Planeta -

Slanje raketa dugog dometa Kijevu, uključujući nemačke rakete „taurus“, neće biti od odlučujućeg značaja za ukrajinski sukob, Nemačka ne namerava da prelazi ovu granicu, izjavio je nemački ministar odbrane Boris Pistorijus na zajedničkoj konferenciji za novinare sa finskim kolegom Anti Hakanenom.

„Niko ne želi da pošalje vojsku u Ukrajinu. Naravno, takve diskusije se vode i dalje. Ali, treba ih prekinuti. Sada prelazimo na drugi aspekt – rakete dugog dometa. Uvek smo naglašavali da ovakve rakete dugog dometa neće odlučiti ovaj rat“, istakao je Pistorijus, a prenela TV „Feniks“.

Prema njegovim rečima, ove rakete bi „mogle da pomognu na određenim tačkama“ na frontu, iako Nemačka ne planira da „pređe odlučujuću liniju“ i nije spremna da isporuči rakete „taurus“ ukrajinskoj vojsci.

Ranije je nemački kancelar Olaf Šolc izjavio da se Berlin uzdržava od isporuke krstarećih raketa „taurus“ Kijevu jer imaju domet da pogode ciljeve u Moskvi.

Šef vlade je napomenuo da bi za obezbeđenje kontrole upotrebe raketa „taurus“ bilo neophodno poslati nemačke vojnike u Ukrajinu, ali je to, prema njegovim rečima, isključeno.

Kurir.rs/TV Feniks/Preneo: P, P.

Bonus video:

08:52

UKRAJINA NIJE JEDINI UZROK ZA KRIZU U NEMAČKOJ! Ekonomista otkrio: Tokom korone su sve prikrili, OVO JE GLAVNI RAZLOG PROPASTI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja