MAKRON PRVI PUT O NAVODIMA DA JE NJEGOVA ŽENA ROĐENA KAO MUŠKO: Francuski predsednik besan zbog GLASINA
Foto: KCS Presse / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

oglasio se prvi put

MAKRON PRVI PUT O NAVODIMA DA JE NJEGOVA ŽENA ROĐENA KAO MUŠKO: Francuski predsednik besan zbog GLASINA

Planeta -

Francuski predsednik Emanuel Makron prvi put se izjasnio protiv tvrdnji da je njegova žena rođena kao muškarac – rekavši da su glasine „lažne i izmišljene“.

Makron izrazio je svoj bes i frustraciju zbog stalnih spekulacija o Brižit Makron sa kojom se oženio 2007.

„Najgora stvar su lažne informacije i izmišljeni scenariji“, rekao je Makron. 'Ljudi im na kraju poveruju i uznemiruju vas, čak i u vašoj intimnosti.'

Predsednik je govorio na Međunarodni dan žena u petak, nakon što je u francuski ustav upisano zagarantovano pravo na abortus .

On je rekao da su tvrdnje transrodnih osoba o gospođi Makron tipične za mizoginitske onlajn napade sa kojima žene moraju da se suočavaju svaki dan.

Kažnjene dve žene

Dve žene koje su tvrdile da je premijerka rođena kao muškarac kažnjene su 'simboličnim kaznama' smanjenim po žalbi prošlog juna.

Zauzvrat, obe su tvrdile da su podvrgnute „zastrašivanju od strane vlasti“ jer su „ultra zaštićeni“ članovi pariskog establišmenta pokušavali da prikriju „državnu tajnu“.

Detalji bizarnog slučaja oživeli su nakon što je njena rođena ćerka prvi put javno progovorila o optužbama.

Tifen Ozijer, izjavila je za časopis Paris Match: „Zabrinuta sam za ovo društvo kada čujem šta kruži društvenim mrežama o tome da je moja majka muškarac.“

Kako prenosi Daily Mail, političar je imao samo 15 godina kada je započeo vezu sa tada udatom majkom troje dece Brižit Ozijer, koja je tada imala 40 godina, i predavala je dramu u srednjoj školi La Providens u Amijenu, u severnoj Francuskoj.

Osumnjičene objavile četvorosatni video

Oni koji su širili glasine o transrodnim osobama bile su Amandin Roi, 52-godišnja vidovnjakinja, i Nataša Rei, 48, koja je sebe opisala kao slobodnu novinarku.

Obe su se pojavila na četvorosatnom video snimku na Jutjubu u decembru 2021. u kojem su tvrdili da je Brižit zapravo rođena kao dečak po imenu Žan-Mišel Tronje 1953. godine.

Ovo je ime Brižitinog brata, a gospođa Makron se pre prvog braka zvala Brižit Tronje.

Optuženi su takođe tvrdili da Brižitin prvi muž, Andre-Luj Ozijer, nikada nije postojao pre njegove prijavljene smrti 2020. godine, kada je imao 68 godina.

Sudija u Lisieuku, u Normandiji, prvobitno je kaznio dve žene novčanom kaznom u iznosu od 1700 funti svaku, nakon što ih je obe proglasio krivima za klevetu.

Ali, nakon žalbe, Roi je kažnjena u iznosu od samo 850 funti, a Rei je suspendovana sa 1300 funti od svojih 1700 funti, što znači da je morala da plati samo 400 funti.

Pozvani i svedoci

Svedoci pozvani na sud su Katarina i Žan Luj Ozijer, par bez dece koji živi u Dovilu u Normandiji.

Žan-Luj Ozijer je nekada bio rođal Brižit Makron, kada je Brižit bila udata za Andre-Luja Ozijera.

Nataša Rej je tvrdila da je Žan-Luj Ozijer falsifikovao administrativne dokumente da bi sakrio „državnu tajnu“ – naime da je njegova žena rodila svo Brižitino troje dece, uključujući i Tifen Ozijer.

Ali Žan-Luj Ozjier je rekao sudu: „Radio sam sa Brižit do kraja 1980-ih, mogu vam potvrditi da ona nije muškarac.“

Prvobitna tužba protiv Reja i Roja bila je za invaziju na privatni život, povredu prava na imidž i povredu prava ličnosti, ali je poslednji slučaj bio za klevetu.

(Kurir.rs/DailyMail/ Preneo: T.A.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track